18. NEDJELJA KROZ GODINU

Published by admin on

Prva je nedjelja u mjesecu. Svojom molitvom i darovima mislimo na naše odgojne ustanove. Svoj dar možete staviti u škrabicu ispod kora.

Danas nakon večernje Mise je redovita sjednica ŽPV-a i ŽEV-a. Lijepo pozivamo na sastanak i sve one vjernike koji su bili aktivni u crkvi za blagdan Velike Gospe prošle godine. Molimo sve vijećnike da sudjeluju na sjednici.

Ponedjeljak – blagdan Gospe od Anđela, Porcijunkula. Svećanije slavimo na večernjoj Misi. Toga dana je mogućnost primanja Potpunog oprosta uz uobičajne uvjete: Ispovjed ako smo u teškom grijehu, Sv. Pričest, i molitva Vjerovanje, Očenaš, Zdravomarijo i jedna molitva na nakanu Sv. Oca.

Utorak – 3. kolovoza – blaženi Augustin Kažotić. Proštenje u susjednoj župi u Lupoglavu.

Ovom prigodom vas obavještavamo da je u 75. godini života umro fra Petar Kinderić. Svećenik koji je djelovao u našoj župi i koga mnogi od vas poznajete i vjerujem imate lijepe uspomene. On će biti sahranjen u utorak na gradskom groblju u Samoboru u 14:30 sati.

Četvrtak –  je blagdan posvete bazilike Svete Marije Velike i blagdan Gospe Snježne. Ujedno je 5. kolovoza i – Dan domovinske zahvalnosti, Dan pobjede i Dan branitelja. Pozivamo vas da svečano slavimo i molimo na večernjoj Misi.

Petak –  6. kolovoza – Preobraženje Gospodinovo -Blagdan, svečanije slavimo na večernjoj Misi. Ujedno i prvi petak u mjesecu

Katolički tisak: Glas Koncila, Brat Franjo, Ljudima prijatelj, …