DUHOVI – PEDESETNICA

Published by Marko Kruljac on

Sinoć smo proslavili Duhovsko bdijenje a danas slavimo svetkovinu Duhova – Pedesetnicu – rođendan Crkve.

Stanovnici Sobočana danas osobito slave pa im čestitamo od srca. Neka mir, pomirenje, živa i praktična vjera te ljubav djelatna živi u njihovim obiteljima jer Duh Sveti je Duh zajedništva, i u obitelji i u župi.

Danas je i (bilo) slavlje PRVE SVETE PRIČESTI u našoj župi u 11 sati. Preporučamo sve obitelji u kojima ima Prvopričesnika u vaše bratske molitve. Želimo da te obitelji nastave sa nedjeljnim Misama te se naši Prvopričesnici iz tjedna u tjedan sve tješnje sjedinjuju sa svojim Gospodinom i Učiteljem.

Sutra – Duhovski ponedjeljak – MARIJA – MAJKA CRKVE:

Blagdan slavimo večernjom svetom misom u 19,00 sati.

Utorkom je pobožnost 13 utoraka u čast Svetom Antunu.

Obavijest za sve roditelje koji imaju djecu predškolske dobi, koji idu ili ove godine kreću u vrtić. Imate u sakristiji letak koji vam objašnjava vaša prava s obzirom na vjerski odgoj vaše djece u vrtiću, u predškolskoj dobi. Imate na to pravo ali se mora pismeno to zatražiti. Ovaj letak ima tu pismenu prijavu, potrebno ju je samo potpisati i upisati ime djeteta i predati u vrtić u koje dijete ide ili će ići. 

Slijedeće nedjelje slavimo PRESVETO TROJSTVO. Kao što smo prošle nedjelje imali Misu za Sobočane tako ćemo i sljedeće nedjelje u župnoj crkvi u 9:45 sati imati Misu za sve žive i pokojne iz Bešlinca. Pozivamo Bešlinčane a ujedno im i čestitamo njihov dan.

Obaviještavamo vas da će 5. lipnja 2021. godine u Mariji Bistrici u 11 sati biti ređenje naših fra Darka Grmače i fra Mislava Lukačevića.

Kroz ovaj tjedan primamo prijave za autobus kojim se putuje na svećeničko ređenje našeg župljanina fra Darka Grmače i našeg đakona fra Mislava Lukačevića. Cijena puta i prigodnog ručka je 50 kuna. Uplačuje se u župnom uredu u uredovno vrijeme. Uplata je ujedno i rezervacija mjesta.  

Katolički tisak: Glas Koncila, MAK, Glasnik SiM, Brat Franjo, Radosna vijest, Listić Kloštar