×

Božji poziv-Zavjeti

Od danas je Crkva bogatija za tri djevojke koje su se odvažile odgovoriti na Božji poziv i biti živi znak njegove prisutnosti i ljubavi!
S. Antonija Klišanin, s. Petra Mikulec i s. Zorica Barić zavjetovale su se na život u čistoći, siromaštvu i poslušnosti u Družbi školskih sestara franjevki Krista Kralja na godinu dana.
Svoje su zavjete izrekle Bogu pred provincijalnom predstojnicom s. Katom Karadžom i okupljenom zajednicom sestara, obitelji, prijatelja i vjernika, potom ih položile na oltar i primile veo kao znak predanja i prinosa sebe Bogu te Pravilo franjevačke obitelji koje su pozvane pokazati životom.
Ovaj radostan događaj bio je prilika da nas posjeti naš sisački biskup Vlado Košić i predslavi svetu misu.
Ali, nije to sve!
Danas su svoj veliki jubilej proslavile s. Leonarda Novak i s. Brigita Bernatović – 60 godina zavjeta!
Zahvaljujemo našim mladim sestrama na njihovoj uključenosti u život naše Župe, a još više s. Leonardi i s. Brigiti koje su svojim životnim primjerom uvelike doprinijele izgradnji naše Župe dajući se beskompromisno, radeći i moleći.
Sjetimo ih se u našim molitvama i zahvaljujmo Bogu na velikom daru – svim našim sestrama i redovničkim zajednicama, njihovoj prisutnosti, žrtvi i ljubavi i molimo za hrabrost i ustrajnost.