1. KORIZMENA NEDJELJA 1. ožujka 2020.

Published by admin on

Na čistu srijedu – pepelnicu započeli smo sveto korizmeno vrijeme – vrijeme naše kršćanske priprave za Uskrs. Nastojmo korizmu obilježiti osobnom i zajedničkom molitvom, čitanjem Svetog Pisma, aktivnim sudjelovanjem u Euharistiji i dobrim djelima ljubavi prema bližnjima!

 

Ovaj tjedan su korizmene kvatre (srijeda, petak i subota), a nakana molitve  i posta  je za obraćenje grešnika. Subotom završavamo kvatre prikladnom svećanijom liturgijom na večernjoj Misi.

 

Sljedeći petak, 6. ožujka je prvi petak u mjesecu. Potičemo vas na pobožnost prvih petaka u čast Presvetom Srcu Isusovu. To je provjerena i dopuštena pobožnost od same Katoličke crkve. Isus preko jedne pobožne redovnice Margarete Marije, daje velikih dvanaest obećanja onima koji se 9 prvih petaka uzastopno pričeste u Svetoj Misi.

 

Sljedeće subote je prva subota u mjesecu i pobožnost u čast Bezgrešnom srcu Marijinu a ujedno se moli i za duhovna zvanja u našoj župi i biskupiji.

Sinoć smo proslavili četvrti dan naše Velike devetnice u čast Majke Milosrđa pa vas potičemo da se i sljedeće subote okupimo na slavlje velike devetnice.

 

Samo okvirno navještamo da će i ove godine ići župni križni put u našoj župi a o tome ćemo vas kada dođe vrijeme, preciznije informirati.

 

U petak i subotu u susjednoj župi u Ivanić Gradu bit će duhovna obnova koju vodi naš brat franjevac fra Darko Tepert na temu “Susret s otvorenim nebom”. Imate na oglasnoj ploči plakat pa pogledajte program događanja.

 

Sljedeće nedjelje pod Misom u 8:30 doći će iz Zagreba animatori koji će nam predstaviti jednu inicijativu za djecu od 4. – 6. razreda (mogu i drugi koji žele) i roditelje. Radi se o Glasnicima velikoga Kralja. Franjevačka zajednica oformljena za djecu i roditelje koji imaju potrebe za duhovnošću i duhovnim zajedništvom. Nakon te Mise će oni kratko predstaviti taj program pa  svi zainteresirani mogu doći i vidjeti o ćemu se raditi te razmisliti hoće li prihvatiti taj poticaj.

 

 

 

Katolički tisak:

Glas Koncila, MAK za djecu, Radosna vijest, Glasnik SiM, Listić Kloštar