1. KORIZMENA NEDJELJA 21. veljače 2021.

Published by admin on

Na čistu srijedu – pepelnicu započeli smo sveto korizmeno vrijeme – vrijeme naše kršćanske priprave za Uskrs. Nastojmo korizmu obilježiti osobnom i zajedničkom molitvom, čitanjem Svetog Pisma, aktivnim sudjelovanjem u Euharistiji i dobrim djelima ljubavi prema bližnjima!

Ovaj tjedan su korizmene kvatre (srijeda, petak i subota), a nakana molitve  i posta  je za obraćenje grešnika. Subotom završavamo kvatre prikladnom svećanijom liturgijom na večernjoj Misi.

Sinoć smo proslavili treći dan naše Velike devetnice u čast Majke Milosrđa pa vas potičemo da se i sljedeće subote okupimo na slavlje velike devetnice.

U ponedjeljak, sutra, 22. veljače je blagdan Katedre Svetog Petra, blagdan kada se sjećamo prvenstva kojega je Gospodin Isus dao Šimunu Petru. On je prvi među jednakima i na njemu, na toj “Stjeni” se zasniva naše katoličanstvo. Svećanije ćemo proslaviti na večernjoj Misi.

Odlukom naše franjevačke provincije, nakon smrti našega fra Krune, dodijeljen nam je novi član, fra Zvonimir Križanović. Dugo je bio na službi u Australiji i prošle jeseni se vratio u Hrvatsku. Radujemo se njegovom dolasku i želimo mu dobrodošlicu.

Pozivamo one koji su sposobni i željni davati besplatne instrukcije iz bilo kojeg predmeta da nam se jave jer je velika zainteresiranost.

Katolički tisak:

Glas Koncila, MAK za djecu, Radosna vijest, Glasnik SiM,