17. NEDJELJA KROZ GODINU 26. srpnja 2020.

Published by admin on

U srijedu Misa u Karmelu je u 10:30 sati. Toga dana nema jutarnje Mise u 7:30.

Sljedeće nedjelje, 2. kolovoza BLAGDAN – Blažena Djevica Marija Anđeoska – PORCIJUNKULA  –  POTPUNI OPROST

 

Toga dana na svakoj Svetoj Misi postoji mogućnost primanja potpunog oprosta za sebe ili za neku pokojnu osobu. Ovaj privilegij imaju samo franjevačke crkve.

Uvjeti – biti bez teškog grijeha (nije nužna ispovjed), pričestiti se i izmoliti Vjerovanje, Očenaš, zdravomariju i jednu molitvu na nakanu svetoga Oca (slavaocu).

Za ovaj blagdan ćemo se pripremiti trodnevnicom. Marijanski je to blagdan i franjevački pa zato i imamo obvezu intenzivnije duhovne priprave. Molitva krunice prije Mise i Misa s prigodnom propovjedi.

 

SLJEDEĆE NEDJELJE 2.8.2020. NAKON VEČERNJE MISE JE SASTANAK ŽUPNOG PASTORALNOG I EKONOMSKOG VIJEĆA. Svi su vječnici obavezni sudjelovati.

 

Sada nakon Mise prikupljat ćemo novčane priloge koji će pomoći da osiguramo sestrama u Karmelu kosilicu-traktorčić koja će im olakšati održavanje dvorišta oko samostana. Dvije obitelji su potaknule ovu akciju, one će dati pola iznosa  a ostatak ćemo pokušati sakupiti svi župljani. Pa evo, svatko neka da nešto malo, koju metalnu kunu i bit će, vjerujemo, dovoljno. Samim time ćete razveseliti naše karmeličanke koje su stalno s tim održavanjem vrta i dvorišta imale problema. Obećale su moliti za nas.

Sestre mole da ubuduće i do daljnjega svi oni koji dolaze nedjeljom na Misu kod njih da nose maske. Kapelica je malena a neke su sestre rizična skupina pa da ih pokušamo zaštititi.

 

Katolički tisak: Glas Koncila, Brat Franjo, Ljudima prijatelj, LISTIĆ …