2. NEDJELJA KROZ GODINU 17. siječnja 2021.

Published by admin on

Danas poslije podne u 15:30 sati je mjesečna skupština Franjevačkog svjetovnog reda.

 

Sutra započinje molitvena osmina za jedinstvo svih kršćana (katolika, pravoslavaca i protestanata) i traje do 25. siječnja. Ovaj tjedan ćemo svaku večernju Misu prikazivati i moliti za to jedinstvo svih kršćana. Isusova je želja da “svi budemo jedno”. Geslo molitvene osmine je “Ostanite u mojoj ljubavi i donosit će te mnogo roda”.

 

U petak, 22.1. je blagdan sv. Vinka, zaštitnika vinograda i vinogradara. Toga dana slavit ćemo svećanije na večernjoj Misi u 18 sati. Pozivamo sve koji slave Boga u životu svetog Vinka da se okupimo i molimo zajedno toga dan.

 

Ovaj tjedan se nastavljaju vjeronaučni susreti – župna kateheza za prvopričesnike i krizmanike. Krizmanici imaju On-line vjeronauk subotom.

 

Prvopričesnici imaju subotom kao i do sad u dvije grupe uživo. Subotom od 9 sati do pola 10 A i B razred, a od pola 10 do 10 sati imaju C razred i Graberje.

 

Ovim putem vas želimo obavijestiti o akciji koju smo imali prošle nedjelje skupljanja pomoći za Sisak i Petrinju. Jako smo zadovoljni jer smo skupili 35 tisuća kuna. Pola je podjeljeno stradalim obiteljima a polovica je išla za izgradnju i obnovu porušenih crkvi na tom području.

 

Planiramo i jednu akciju u kojoj bi mi kao župa pomogli jednoj obitelji kojoj je srušena kuća da joj napravimo novu kuću. Naša župa ima dvije tisuće obitelji i ako bi svaka obitelj dala po sto kuna mi bi mogli okvirno skupiti dvjesto tisuća kuna. O toj akciji ćemo vas uskoro obavijestiti.