20. NEDJELJA KROZ GODINU 16. kolovoza 2020

Published by admin on

U našem svetištu Gospe Kloštarske – Majke Milosrđa svečano smo proslavili svetkovinu Uznesenja BDM – Veliku Gospu.

 

Hvala svima koji su na bilo koji način sudjelovali u uređenju crkve i našeg crkvenog dvorišta te trodnevnoj duhovnoj obnovi “U susret Velikoj Gospi”.

 

Hvala svima koji su na sam dan proslave bili aktivni i na raspolaganju, koji su radosno svjedočili ljubav prema Bogu i prema Mariji služeći ljudima vjernicima – hodočasnicima.

 

Hvala svima koji su darovali svoja dobra (novac, hranu i piće), koji su darovali svoje sposobnosti i vrijeme da sve bude lijepo usklađeno.

 

Uistinu mislimo da je bilo uspješno i lijepo. Opet smo kao župa potvrdili povezanost i jedinstvo.

 

Otac biskup je bio ugodno iznenađen našom župom i slavljem. Otišao je zahvalan  i ponosan. Hvala svima za sve! Neka vam dobri Bog nadoknadi svu vašu ljubav koju ste pokazali kroz žrtvu i služenje. Najljepše od svega je uspijeh u zajedništvu.

 

 

 

S obziorm na okolnosti i da nismo na ostalim grobljima imali Mise ove godine, proslava sv. Roka će biti sutra u 11 sati u župnoj crkvi. (Liturgijski se danas ne može slaviti pa se prebacuje za ponedjeljak). Molit ćemo za sve pokojne na groblju u Kloštar Ivaniću. Svoje molitve će te moći upisati prije Mise i njih ćemo prikazati u Misi.

 

Utorak je zadnji dan za prijavu za Mariju Bistricu. Kreće se 22.8. u subotu ujutro u 7 sati ispred crkve. Cijena je 50 kuna po osobi. Preporučamo da osobe rizične skupine ne idu a oni koji idu da poštuju mjere opreza te ponesu i maske.

 

U utorak 18.8. u 11 sati u Vrtlinskoj je blagdan sv. Jelene, Misu predvodi biskup Komarica. Župnik poziva sve koji žele da se priključe slavlju.

 

Katolički tisak: Glas Koncila, Brat Franjo, Listi Kloštar, …