22. nedjelja 30. kolovoza 2020.

Published by admin on

Večeras, nakon večernje svete Mise bit će sastanak ŽPV-a i ŽEV-a. Potrebno je napraviti reviziju organizacije proslave Velike Gospe i pripremiti se za proslavu Male Gospe i hodočašća branitelja naše sisačke biskupije.

 

U subotu, 5. rujna je biskupijsko hodočašće branitelja u naše svetište. U 10:30 sati je polaganje vijenaca u Parku branitelja a zatim je Misa u 11 sati koju predvodi vlč. Mladen Vidak, povjerenik za pastoral branitelja u našoj biskupiji. Nakon toga branitelji organiziraju ručak za sve koji su bili na Misi na sportskom parku u Kloštru Ivaniću (igralište) a branitelji organiziraju i tradicionalnu GULAŠIJADU koja započinje u 13:30  sati. Svi smo pozvani.

 

 Za Blagdan MALE GOSPE – ROĐENJE BDM – pripremamo se trodnevnicom koja započinje u subotu navečer molitvom krunice u 18:15 sati i zatim sveta Misa i prigodna propovjed.

 

MALA GOSPA

Raspored svetih misa na Malu Gospu u našem svetištu:  9, 11 i 19h

svečana Misa i procesija crkvenim dvorištem s likom „Majke Milosrđa”  

  bit će u 19 sati. Večernja Misa je i glavna proslava koju predslavi naš biskup Vlado Košić. Svi smo pozvani na slavlje Male Gospe!

 

Danas kod nas u župi su došli predstavnici udruge Zdenac. Oni su udruga koja je usmjerena na misijsko djelovanje. Venezuela je država koja je u potrebi a tamo djeluje s. Ljilja Lončar. Prošle godine su oni imali akciju kod nas pa smo im i ovaj put to omogućili. Potičemo vas da, koliko možete, podržite njihovu akciju. Imaju stolić pred crkvom.

 

 Molimo članove zbora, članove Ofs i Frame da budu na raspolaganju za trodnevnicu i sam dan blagdana te kroz sudjelovanje aktivni u tom velikom događaju župe.

 

Oni koji se misle vjenčati u crkvi moraju imati završeni tečaj za brak. Obaviještavamo vas da je tečaj ovaj tjedan u Ivanić Gradu i počinje 1.9. u utorak. Prijaviti se možete i mailom i telefonom u njihov župni ured.

 

Dobili smo novu donaciju rabljenih stolnih računala (komplet-kučište, ekran, miš, tastatura), oni koji imaju potrebe neka nam se jave u župni ured. Prednost imaju djeca koja idu u školu a nemaju nikakvog računala (laptopa ili tableta).

 

Katolički tisak: Glas Koncila, MAK za naše vjeroučenike, Knjiga čudesa BDM…