24. NEDJELJA KROZ GODINU 13 .rujna 2020.

Published by admin on

Zahvaljujemo svima koji su pomogli da uz Veliku Gospu i blagdan Male Gospe lijepo proslavimo u našem svetištu. Bilo je veličanstveno i lijepo od same trodnevnice pa do samog dana blagdana. Župa nam se duhovno ujedinjuje, povezuje i obogaćuje te želimo i dalje raditi na tom području.

 

Danas uz Obiteljsku Misu u 8,30 sati je bio zaziv Duha Svetoga prigodom početka nove školske i vjeronaučne godine. Našim vjeroučenicima, roditeljima i učiteljima želimo puno uspjeha uz obilje Božjeg blagoslova.  

 

U petak navečeru 20 sati je vjeronaučni susret za ovogodišnje krizmanike. (Kloštar i Graberje). Fra Filip i fra Franjo će ih pripremiti za slavlje Krizme koje je pred nama.

 

U subotu ujutro u 9 sati je vjeronaučni susret za Prvopričesnike (Kloštar i Graberje) koji će ove godine na Svetu Pričest. Vjeroučitelji ih žele lijepo pripremiti jer dugo nije bilo susreta s njima

 

Slijedeće nedjelje 20.09. u 8,30 sati uz Obiteljsku Misu bit će susret roditelja i krizmanika koji će ove godine biti krizmani. Molimo roditelje i ovogodišnje krizmanike da budu na toj Misi i nakon toga ostanu u  crkvi na roditeljskom sastanku.A u nedjelju poslije te,  bit će roditeljski sastanak na isti način s roditeljima i ovogodišnjim prvopričesnicima.

 

Nastavljaju se ministrantski susreti. Potičemo djecu ali i roditelje da potaknu svoju djecu da se uključe u ministrante te tako vaša djeca budu aktivni dionici u našoj župi.

 

Ovaj tjedan slavimo u ponedjeljak Uzvišenje Svetog Križa.

U utorak slavimo Gospu Žalosnu.

U četvrtak slavimo  blagdan Rana Sv. Franje.

 

Preporučamo svima koji su na internetu i imaju svoj profil, da slobodno malo pogledaju i prate informacije  iz prve ruke o aktivnostima u našoj župi na našoj internet stranici i facebook profilu.

 

Obavještavamo da se naš nekadašni župljanin a sada član franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda, fra Darko Grmača, redi za đakona 3. listopada u Mariji Bistrici. Mi ćemo kao župa organizirati prijevoz autobusom na ređenje. Prijaviti se možete od sljedeće nedjelje pa nadalje. Fra Darka i njegovu obitelj preporučamo u vaše molitve i žrtve.

 

Sada nakon završnog blagoslova bit će poklon križu kao što se to inače radi na Veliki Petak. Svi vaši darovi bit će namijenjeni za Katoličku crkvu u Svetoj Zemlji za očuvanje Božjeg Groba. Dužni smo to podržati koliko god nam to materijalne mogućnosti dopuštaju.

Potičemo osobe koje su rizična skupina (bolesni i stariji) da i na Misama koriste maske a da svi mi ostali budemo odgovorni i pazimo na distancu i mjere zaštite.

 

Tisak: Glas Koncila, Mak, Radosna vijest, ,…