26. NEDJELJA KROZ GODINU 27. rujna 2020.

Published by admin on

Danas nakon Obiteljske Mise je roditeljski sastanak za prvopričesnike i njihove roditelje.

 

U utorak na večernjoj Misi proslavit ćemo sv.Mihaela, arkanđela, zaštitnika kapele u Cagincu. Misa će biti u župnoj Crkvi navečer u 19 sati. Svi koji žele, mogu prije Mise upisati svoje Misne nakane koje ćemo prikazati u svetoj Misi.  Glavna proslava u našem dekanatu je u Ludini jer je crkva posvećena sv. Mihaelu.

 

U Karmelu 1. listopada u četvrtak slavimo blagdan sv. Terezije od Djeteta Isusa. Svečano Misno slavlje u samostanskoj kapeli je u 11 sati a predvodit će o. Diego Deklić, franjevac, gvardijan na Košljunu. Po završetku sv. Mise bit će blagoslov ruža. Svi ste pozvani! Toga dana nema Mise ujutro u pola 8.

 

BLAGDAN SV. FRANJE

TRODNEVNICA ZA BLAGDAN SV. FRANJE  ZAPOČINJE U ČETVRTAK  U 18,15 sati molitvom krunice zatim svetom Misom i nakon toga kratkim klanjanjem za obitelji u našoj biskupiji.

OBRED PREMINUĆA BLAŽENOG OCA FRANJE I SVETA MISA- u subotu u 19 sati.

Nakon Mise pozivamo Framu, članove OFS-a, župno pastoralno i ekonomsko vijeće, konfratre i sve prijatelje i suradnike samostana na prigodno druženje u naš samostan.

 

Započinju i Listopadske pobožnosti – molitva krunice u 18,20 sati i llitanije.

U svakodnevnu krunicu ćemo uključiti i molitvu za naše obitelji u sisačkoj biskupiji i molit ćemo za djedove i bake jer je u biskupiji proglašena godina molitve i zahvale za djedove i bake kao nositelje naše vjere koja je zahvaljujući njima prenešena i očuvana.

 

U subotu 3. listopada je biskupijski Dan obitelji. Pozivamo sve obitelji  sa 5 i više djece koje mogu da toga dana  dođu u Sisak. Program počinje okupljanjem u 10 sati pred katedralom. U 10:30 će biti molitva krunice i u 11 sati Misno slavlje. Osobito su pozvane obitelji “5 plus” – obitelji sa 5 i više djece. Biskup će im udijeliti i prikladni dar kao i svake godine.

 

U subotu je i đakonsko ređenje našeg Darka Grmače u Mariji Bistrici u 11 sati. Ima još mjesta, prijave traju. Autobus će samostan financirati a od karata koje će te vi koji idete platiti osigurat ćemo dar za ređenje za našeg fra Darka. Kreće se u subotu u 8 sati ujutro.

 

U subotu je u našoj župi Krizma. Misa će biti u 11 sati. Molimo krizmanike, kumove i roditelje da budu pred crkvom u pola 11.

 

Do kraja mjeseca su na snazi mjere civilne zaštite pa molimo da se do daljnega poštuju.