27. NEDJELJA KROZ GODINU Sveti Franjo Asiški – 4. listopada

Published by admin on

Danas je prva nedjelja u mjesecu pa se moli i materijalno pomaže naše sjemenište gdje se mladi ljudi pripremaju za svećeništvo.

Hvala svima koji imaju osjećaja i srca za ove potrebe.

 

U srijedu je blagdan Blažene Djevice Marije od Krunice. Svećanije slavimo navečer na Misi.

 

Sljedeće subote u 9 sati je ispovjed prvopričesnika i roditelja u našoj župi te generalna proba i podjela haljinica za proslavu Prve svete pričesti.

Slavlje Prve svete pričesti je sljedeće nedjelje u 11 sati na glavnoj župnoj  Misi. Preporučamo, zbog uvedenih mjera civilne zaštite, da oni koji inače idu na tu Misu toga dana odu u nekom drugom terminu na Misu da ne bi bila prevelika gužva. Iz tog razloga uvodimo za taj dan još jednu dodatnu Misu u 17 sati u župnoj crkvi.

 

Ovom prigodom se kratko želimo osvrnuti na protekli tjedan i Bogu zahvaliti za uistinu lijepu trodnevnu duhovnu pripravu za blagdan sv. Franje. Ovim putem želimo zahvaliti i svima onima koji su se ugradili u ovo župno slavlje kroz svoje donacije i zauzetost pripremajući, pomagajući, donoseći, sudjelujući molitvom i pjesmom te na uistinu lijepom bratskom druženju koje je bilo nakon Obreda preminuća. Pred Bogom nije toliko važno koliko smo dali nego kakvim srcem smo dali i s kakvom nakanom. Stoga, Bogu hvala i svima hvala od srca. Nadamo se i ubuduće takvom zajedništvu.

 

Jučer je u našoj župi bila podjela Krizme. Čestitamo našim krizmanicima i zahvaljujemo svima koji su doprinjeli da to slavlje bude dostojanstveno i lijepo.

 

Jučer je u Mariji Bistrici za đakona zaređen naš fra Darko Grmača. Od srca čestitamo njemu i njegovoj obitelji. Sljedeće godine bi trebala biti u našoj župi i Mlada Misa našeg fra Darka. Ovim putem ga preporučamo u vaše molitve.

 

Sljedeće subote u 17 sati počinju i besplatne instrukcije za sve razrede. Imate obavijest i na našoj facebook stranici i tamo možete pratiti aktualne informacije.

 

Tisak: G.Koncila, novi MAK za vjeroučenike, Brat Franjo,Glasnik SiM