28. NEDJELJA KROZ GODINA 11. listopada 2020.

Published by admin on

U ponedjeljak u 18 sati slavi se u župi Posavski Bregi patron, Sveti Maksimilijan biskup. Misu predvodi pater Ike Mandurić, isusovac.

 

U četvrtak je blagdan svete Terezije Avilske. Svećana Misa će biti u Karmelu kod sestara ujutro u 7:30 sati. Misu predvodi O. Ivan Živković, mladomisnik karmeličanin. Sestre nas sve pozivaju.

 

Pozivamo sve djecu i mlade koji imaju potrebe za dodatne duhovne sadržaje da se uključe Framu ili ministrante kako bi bili što aktivniji članovi naše župne zajednice!

 

Potičemo roditelje krizmanika i prvopričesnika da svoju djecu potiču, dovode i šalju na nedjeljne svete Mise. I dalje koristimo knjižice za pečate kao evidenciju dolaska na Misu jer neka djeca odu od kuće ali ne dođu na Misu. Ovim putem će roditelji ali i mi, znati koliko koje djete pohodi sv. Misu. To će biti, vjerujemo jedan poticaj više za redovitost ali i sigurnost vaše djece da kada odu od kuće, znate gdje su bili ili nisu bili.  Tko nema knjižicu neka je poslije Mise uzme u sakristiji. Čekamo odredbe glede okupljanja pa ćemo sljedeće nedjelje objaviti način i vrijeme održavanja vjeronauka za buduće krizmanike i prvopričesnike.

 

Prvopričesnici će haljine vratiti sljedeće nedjelje nakon Mise u 11 sati a tada će i podići slike s Prve svete pričesti. Ovo sve podrazumijeva da prvopričesnici i budu na toj Misi u 11 sati.

 

Sljedeće nedjelje nakon Mise u pola 9 će krizmanici moći podići svoje slike s krizme. I ovo podrazumijeva da će krizmanici biti na toj Misi u pola 9.  

 

Caritas Sisačke biskupije tradicionalno organizira akciju prikupljanja poljoprivrednih dobara u župama Sisačke biskupije. Prikupljat će se krumpir, zelje, grah, voće, mast, prehrambene naimrnice a osobito šećer. I vi, naši župljani ste pozvani u ovu akciju. Kroz ovaj tjedan možete navedene namirnice donijeti kod nas. U vrijeme kad župni ured radi te ćemo namirnice uskladištiti u naše garaže. Dakle, svi koji imaju i mogu donijeti, neka u vrijeme rada župnog ureda donesu pred našu garažu.

 

Sljedeće nedjelje u našoj Župi slavimo MISIJSKU NEDJELJU. Katolička crkva je bitno misijska, poslana svim ljudima i zato mi ne možemo ne imati osjećaja za ljude na drugim kontinentima koji su u teškim potrebama, duhovnim i materijalnim. Ima jedna lijepa konstatacija pape Franje o Misijama. Kaže: osjećaj za misije i misijska područja znak je zrele vjere!

 

Sljedeće nedjelje je skupština OFS-a u 16:30 sati.

 

Naš župni zbor poziva zainteresirane nove članove. Pridružite se i oplemenite svoje vrijeme darujući ga u službi zajednici. Zainteresirani javite se s. Filipi.

 

Tisak: G.Koncila, novi MAK za vjeroučenike, Radosna vijest