3. KORIZMENA NEDJELJA 15. ožujka 2020.

Published by admin on

Danas završavaTjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini. Pozvani smo danas na djelotvornu ljubav prema bližnjima. Skupljat će se novac nakon Svete Mise. Uplatiti se može i preko žiro računa ili preko telefonskog poziva. Brojeve imate na oglasnoj ploči.

 Večeras je sastanak ŽPV-a i ŽEV-a nakon večernje Mise. Molimo sve vječnike da se odazovu.

 Zbog novonastale situacije i odredbe stožera za civilnu zaštitu te odredbe biskupa ove godine neće biti velikog župnog križnog puta. Neće biti ni aktivnosti u župi, župnog vjeronauka i ostalih aktivnosti do daljnjega, barem dva tjedna.  Rizične skupine vjernika neka izbjegavaju nepotrebna kretanja pa čak i dolazak na svetu Misu. Uz odredbe vezane uz blagoslovljenu vodu, pružanje mira i pričesti na ruku molimo da djeca koja se ne pričešćuju po križić dođu nakon podjeljene svete pričesti.

Ovaj tjedan nastavljamo s pohodom bolesnih i starijih osoba koji ne mogu doći samostalno na Misu i ispovjed:

Utorak (17.3.) prije podne: Graberje Ivaničko (Caginec, Grabersko i Deanovečka brdo, Predavec, Derežani, Prkos)

Srijeda (18.3.) prije podne: Lipovec Lonjski, Krišci, Križevačka, Vinarska, Vinogradska

U četvrtak 19. ožujka je svetkovina svetog Josipa. Uz redovite svete Mise koje imamo preko tjedna imat će i sveta Misa u 11 sati.

Ovog utorka započinjemo i pobožnost 13 utoraka u čast Svetom Antunu. Svakog utorka u 18 sati molimo krunicu svetog Ante a u Misi će biti i kratka propovjed u kojoj ćemo razmišljati o Riječi Božjoj koju je sveti Ante tako silno ljubio i razumijevao.

 Katolički tisak:Glas Koncila, MAK za djecu, Radosna vijest, …Listić “KLOŠTAR” – ponesite i onima koji su stariji i bolesni!