3. NEDJELJA KROZ GODINU – NEDJELJA RIJEČI BOŽJE

Sinoć smo lijepo proslavili blagdan Svetog Vinka, đakona i mučenika. Mnogi su se odazvali na molitvu i druženje. Vjerujem da ćemo i dalje obostrano podržavati ovakve plemenite događaje u našoj župi.

Danas je Nedjelja Riječi Božje. Papa Franjo ju je ustanovio i to u ovom tjednu kad se moli za jedinstvo svih kršćana (pravoslavaca, katolika i protestanata). Riječ Božja je glavna poveznica svih kršćana i zato svatko od nas to mora cijeniti i iz dana u dan sve bolje poznavati i razumijeti svoju vjeru.

Sutra je spomendan sv. Franje Saleškog, iznimnog sveca i naučitelja crkve.

Do utorka još traje molitvena osmina za jedinstvo svih kršćana (protestanata, pravoslavaca i katolika) a u utorak je ujedno i blagdan Obraćenja Svetoga Pavla. Svećanije ćemo slaviti na večernjoj Misi. Dok molimo za jedinstvo, pokušavajmo i živjeti to jedinstvo u duhu i prihvaćanju kroz svakodnevni život.

Sve one koji žele nešto dati u Karitas (robu, stvari…) neka ne ostavljaju stvari pred garažom ili ulazom u samostan, nego neka nas obavezno  najprije kontaktiraju telefonski a onda ćemo to prihvatiti u kući Caritasa.

Roditelji koji su u posljednjih dvije godine krstili četvrto dijete (ako ima takvih obitelji s više djece) neka se jave u župni ured jer biskupija daje određeni dar za četvrto i peto dijete.

Potičemo krizmanike da čim prije donesu posvjedočenje za kumove.

Obitelji kod kojih još nismo bili na blagoslovu slobodno nek se jave u župni ured telefonom i doći ćemo kroz sljedeći tjedan.

Katolički tisak: Glas Koncila, Mak. Radosna vijest, …

2. NEDJELJA KROZ GODINU

18. siječnja 2022.

4. NEDJELJA KROZ GODINU

30. siječnja 2022.