33. NEDJELJA KROZ GODINU 15. studeni 2020

Published by admin on

 

U utorak, 17.11. uz večernju Misu, slavimo blagdan sv. Elizabete Ugarske, suzaštitnice OFS-a i Frame. Pod svetom misom naši će franjevački trećoreci imati obred zavjetovanja evanđeoskog života.

 

Ove godine uz trodnevnicu i sam blagdan organiziramo karitativnu akciju „Kruh i Ruže sv. Elizabete“. Dolaskom na trodnevnicu pozvani ste darovati barem jednu trajnu namirnicu po izboru u košaru, neku higijensku potrepštinu. Ove godine prodajemo i ruže uz dobrovoljan prilog. Ovaj običaj veže se uz svetu Elizabetu, koja je potajice siromasima noseći kruh iz kraljevskog dvora, bila uhvaćena, te kada su stražari zatražili da pokaže što nosi u pregači, jer joj je kralj to zabranio, umjesto kruha iz pregače su ispale ruže. Ruže ćemo i blagosloviti.

Svojim novčanim prilozima i namirnicama pomažete najpotrebnijima u našoj župi i korisnicima župnog Caritasa.

 

U srijedu 18.11. se sjećamo žrtve grada Vukovara i Škabrnje i svih njihovih branitelja i stradalnika  i molimo snagu za istinski oprost. U čast toj žrtvi ljubavi i toga dana stradanja na svim crkvama će u 18 sati i 11 minuta zvoniti crkvena zvona. Ona će nas pozivati da se sjetimo te žrtve te zahvalimo Bogu i braniteljima za darovanu i posvjedočenu ljubav. Večernjom svetom Misom ćemo tu zahvalnost uputiti dragom Bogu.

 

U subotu, 21.11. je blagdan prikazanja BDM u Hramu, Gospa od zdravlja. Svečanije slavimo na večernjoj Svetoj Misi.

 

Sljedeća nedjelja 22.11.: Nedjelja Krista Kralja svega stvorenoga, kojom završava ova crkvena – liturgijska godina.

Tog datuma spominjemo se i sv. Cecilije, mučenice – zaštitnice crkvene glazbe i pjevača. Svim pjevačima, koji svojim glasom sudjeluju u ljepoti naših liturgijskih slavlja, čestitamo njihov dan, te pjevače župnih zborova pozivamo da nakon nedjeljne mise na kojoj pjevaju dođu u našu dvoranu na kratko druženje.

 

Iste nedjelje u 19 sati biti će sastanak župnog pastoralnog i ekonomskog vijeća radi dogovora oko adventa i Božića.

I ove će godine naši framaši, kao svoju dobrotvornu akciju izrađivati adventske vijence za prodaju. Podržimo ih u dobroj nakani.

 

Molimo sve da se pridržavaju propisanih epidemioloških mjera, ispravnog nošenja maski i propisane distance kako bismo štitili jedni druge, a pogotovo one starije i bolesne! Oni koji su bolesni ili imaju simptome molimo neka ostanu kod svoje kuće.

 

Tisak: G.Koncila, Brat Franjo, MAK, glasnik SiM…