Published by admin on

DRUGA NEDJELJA DOŠAŠĆA

       9. prosinca 2018.

U podne danas palimo na trgu kod Pučkog doma drugu adventsku svijeću. Svi ste pozvani doći da kao i prošli put to zajedno učinimo i obogatimo ove dane molitvom i zajedništvom te ujedinimo naš Kloštar Ivanić u dobru.

Danas u 16 sati je u pučkom domu predstava sa Svetim Nikolom a nakon toga je u 18 sati Misa za djecu i blagoslov djece. Potaknite i povedite djecu.

Večeras nakon Sv. Mise je sastanak ŽPV I ŽEV.

Ovaj tjedan nastavljamo pohoditi bolesne i starije osobe koji ne mogu samostalno doći na Misu i ispovjed.

Utorak: Derežani, Graberje, Sobočani i Lipovec

Srijeda: Bešlinec, Caginec i Prkos

Ovaj petak (14.12.): HRVATSKA TELEVIZIJA dolazi u našu župu i u našoj crkvi će snimati Božićni koncert koji će na badnjak biti prikazan na prvom programu Hrvatske televizije. Ono što smo mi kao župljani dužni učiniti je da napunimo crkvu i budemo na tom snimanju koje počinje u petak u 19 sati. Volio bih da se ne oslanjamo na misao “da će drugi doći, ne moram ja” nego da stvarno svi koji mogu dođu. Ako nas bude previše, tek tada možete odustati. Potrebno je doći u crkvu 20-tak minuta prije da se u miru crkva popuni i pripremi za snimanje.Molim vas da tu budemo ujedinjeni.

Molimo Kudove, Obrešku i Kloštar da ako je moguće dođu u nošnjama.

Sljedeće subote je kod nas duhovna obnova za mlade naše župe i dekanata.

Započinje u 16 sati i potaknite svoje mlade da se odazovu te tako pripreme za predstojeće blagdane. To je ujedno prilika za bolje upoznavanje svoje vjere ali i za upoznavanje drugih mladih koji žele već sada živjeti zrelo svoju vjeru. Više detalja imate na župnom listiću.

Slijedeća nedjelja – 3. NEDJELJA DOŠAŠĆA – NEDJELJA CARITASA –

Pozvani smo svojim darovima pokazati djelotvornu ljubav prema našim bližnjima, a osobito siromašnim obiteljima s više djece.

Akcija s adventskim vjencima urodila je dobrim plodom. Skupili smo 4 tisuće kuna i time pomažemo našim župljanima. Ako znate obitelji kojima je potrebna pomoć ili nam ih preporučite ili njih potaknite da nam se jave.

Kalendare za iduću godinu možete nabavit i u Župnom uredu!

Mise se primaju u uredovno vrijeme za prvih šest mjeseci!

Tisak: G.Koncila, MAK za vjeroučenike,Listić KLOŠTAR i drugo …