TREĆA NEDJELJA DOŠAŠĆA
Nedjelja Caritasa 16. prosinca 2018.

Danas – na nedjelju Caritasa pozvani smo posvjedočiti svoju ljubavi prema najpotrebnijima svojim darom. Naše sestre franjevke danas imaju i svoj prigodni karitativni sajam kojim, sve što prodaju, ide siromašnim obiteljima pa vas potičemo da njima date dar za karitas ili kod njih kupite neku sitnicu i time pomognete siromašne. Hvala Vam na Vašoj dobroti!
I mi kao samostansko bratstvo se odričemo današnje milostinje i dat ćemo je u fond Caritasa i za potrebe siromašnih obitelji. Može se i telefonskim pozivom pomoći i platiti na račun Caritasa. Vidite plakat na oglasnoj ploči.

Unazad dva mjeseca u našoj župi smo podjelili oko 1000 paketa pomoći u hrani i higijenskim potrepštinama našim župljanima. O tome nismo previše govorili jer bi pročuli i oni koji nisu iz naše župe te je tako izbjegnut mogući nered i napetosti.
Hvala našim djelatnicima karitasa i svima koji su sudjelovali u ovim akcijama.
Ako znate obitelji kojima je potrebna materijalna pomoć ili nam ih preporučite ili njih potaknite da nam se jave. Neki su se javili i uistinu smo pomogli stvarno potrebnima.

—Danas je u Kloštru paljenje treće adventske svijeće u podne i svi ste pozvani na taj čin zajedništva i pobožnosti.

Pohod bolesnim i starijim osobama nastavljamo ovaj tjedan:
Utorak (18.12.) – Kloštar Ivanić – (osim ulice Kralja Tomislava)
Četvrtak (20.12.) – ul.Kralja Tomislava i dom – Aura Centar.

U našoj crkvi je održan Adventsko-Božićni koncert koji je sniman i bit će prikazan na prvom programu HTV-a na badnjak u 22:40 sati. Uistinu je bilo zahtjevno ali i veličanstveno. Hvala svima koji su pomogli i bili na snimanju.

HVALA obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za potrebe naše crkve! Crkvu smo opremili IC grijalicama i vjerujemo da vam je sada ugodno u crkvi a to nam je vrlo važno. Želimo da župna crkva bude ugodno središte naše duhovne obitelji i našega zajedništva i da vam ne bude previše teško doći sa filijala na župnu Misu osobito kada je ovako hladno.

Velika ispovjed u našoj župi je u petak 21.12. i to prije podne od 10-12 sati i poslije podne od 17-19 sati. Molimo vas da iskoristite ove termine da zbog blizine blagdana i gužve ne ostanete bez ispovjedi. Ispovjed za djecu će biti u subotu 22.12. prije podne u 9 sati.

Vjeronauka više neće biti ovaj tjedan i u ovoj godini a sve vjeroučenike potičemo na svetu ispovjed u ovom tjednu. Datum krizme smo saznali i bit će 4. svibnja sljedeće godine. Za Prvu pričest ćemo vam javiti kad utvrdimo datum.

–od 15. 12. je započela operativna akcija Mup-a “mir i dobro” sa željom da se probudi svijest o opasnosti upotrebe pirotehničkih sredstava. Budimo oprezni i odgovorni po tom pitanju i proslavimo ove dane mirno, blagoslovljeno i radosno!

Kalendare za iduću godinu možete nabaviti preko tjedna u Župnom uredu!
Svete Mise se primaju za prvih šest mjeseci u uredovno vrijeme župnog ureda!

Obavijest za vijećnike: Sutra postavljamo jaslice u 16 sati!
Tisak: G.Koncila, MAK za djecu, Glasnik SiM i listić KLOŠTAR…