Published by admin on

3. NEDJELJA KROZ GODINU

27. siječnja 2019.

U Petak, 1. veljače, kod nas u crkvi će biti NOĆ MUZEJA. Povodom “Noći muzeja” u našoj crkvi imamo prigodni program. Noć muzeja započinje Svetom Misom u 18 sati i prigodnom propovjedi. Odmah nakon Mise biti će stručno predavanje o oltarima i svecima u našoj crkvi i pinakoteci. Crkva će biti otvorena do ponoći i biti će prigode za bolje upoznavanje naše crkve i svih umjetničkih djela u njoj. Zato Biblijske grupe neće biti još toga petka a 8.veljače nastavljamo s Biblijskom grupom.

 Subota, 2. veljače: Gospodinovo prikazanje u hramuSvijećnica: Dan posvećenih osoba.

U župi su Mise u Karmelu u 7,30 i u 18,00 sati u župnoj crkvi sa blagoslovom svijeća! Budući da smo redovnička župa i ima mnogo redovnica, svećano ćemo slaviti na večernjoj župnoj Misi.

U Sobočanima je na Svijećnicu Misa i blagoslov svijeća u 11,00 sati.

Nedjelja, 3.2.je Sv. Blaž. Toga je dana nedjelja pa se slavlje svetog Blaža prebacuje na ponedjeljak, 4. veljače. Tada će na večernjoj Misi u 18 sati biti blagoslov grla i jabuka u čast sv. Blažu, biskupu i mučeniku.

13.-15. veljače je u Ivanić Gradu tečaj za brak. Oni koji se misle vjenčati u crkvi moraju imati obavljen taj tečaj. Prijave su u župi sv. Petra u Ivaniću ili preko njihove internet stranice.

U našoj Župi – Slavlje Svete Potvrde: subota, 4. svibnja 2019.

                       – Slavlje Prve Pričesti: nedjelja, 19. svibnja 2019.

S obzirom da prvopričesnici i krizmanici slabo dolaze na svetu Misu ipak ćemo, radi poticaja onima koji nisu redoviti, uvesti ovo polugodište knjižice sa štambiljima. Neki su knjižice dobili na vjeronauku a oni koji nisu, mogu podići nakon Mise ili na sljedećem satu vjeronauka. Knjižice su samo za ovogodišnje prvopričesnike i krizmanike. Molimo roditelje da svoje prvopričesnike i krizmanike ne samo potiču već da ih i dovode na Svetu Misu.

Pratite našu fejsbuk stranicu i župnu stranicu za aktualne vijesti iz župe.

Glasnici Velikoga Kralja imaju svoj susret subotom od 15 sati.

Instrukcije iz svih predmeta i dalje idu subotom od 16 sati. Pozivamo one koji žele biti davatelji instrukcija – instruktori – da nam se jave.

U listiću imate također sve obavijesti kao i na župnoj i fejsbuk stranici.

Upozoriti za sv. pričest…da se pričesnici pričeste pred svećenikom i da se ne dolazi iza svećenika nego u dva reda ispred svećenika na sredini crkve.

Katolički tisak: Glas Koncila, Mak. Radosna vijest, listić Kloštar, …