Published by admin on

3. KORIZMENA NEDJELJA

                                                             24. ožujka  2019.

Danas završavaTjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini. Pozvani smo danas na djelotvornu ljubav prema bližnjima. Novčane darove stavili ste kao svoju milostinju, a ako netko želi može svoj dar predati u Župnom uredu slijedećih dana. Hvala vam!

Sutra je svetkovina Blagovijesti, Navještenja Gospodinova, uz redovite Mise ima i Misa u 8:30 sati. Svećanije ćemo slaviti na večernjoj Misi.

Korizmeni Križni put je u župnoj crkvi petkom i nedjeljom u 18,00 sati.

Naš tradicionalni XIII. Župni križni put biti će na 5.korizmenu nedjelju (7. travnja). Put je od naše župne crkve preko Čemernice i šume do Donje Obreške i završavamo u Gornjoj Obreškoj. Svi smo pozvani,a posebno naše kršćanske obitelji(roditelji, djeca i mladi). Započinje s Obiteljskom Misom u 8.30 sati a nakon Mise se kreće. Ovo je lijepa prilika da se sva sela i svi djelovi naše župe ujedine, bolje upoznaju i približe jedni drugima zato ju iskoristimo.

Ovaj tjedan započinjemo s pohodom bolesnih i starijih osoba koji ne mogu doći samostalno na Misu i ispovjed:

Srijeda (27.3.) prije podne: Marča, D. i G. Obreška

Četvrtak (28.3.) prije podne: Predavec, Čemernica i Ščapovec

Petkom kada je križni put i Misa, iako nema propovjedi, sakuplja se milostinja. Ona će biti namjenjena da se našim župljanima sa slabijim imovinskim stanjem osiguraju dodatna dobra da bi mogli za Uskrs dostojanstveno proživjeti te blagdane.

Katolički tisak:Glas Koncila, MAK za djecu, Radosna vijest, …Listić “KLOŠTAR” – ponesite i onima koji su stariji i bolesni!