Published by admin on

4. KORIZMENA NEDJELJA
 31.ožujka  2019.

Prošla nedjelja – nedjelja kršćanske solidarnosti sa Crkvom u Bosni i Hercegovini je jako dobro prošla. Sakupljeno je 11.000 kuna – HVALA vam na vašoj ljubavi i dobroti.

Kako smo već javljali, svakog mjeseca naš karitas podjeli oko 200 paketa hrane i higijenskih potrepština našim župljanima sa slabijim imovnim stanjem. Tako smo to i jučer učinili. Hvala dobrim ljudima koji su tu pomoć dali a i onima koji su pomogli da se to podjeli.

Ovom zadnjom nedjeljom u ožujku nastupilo je novo računanje vremena pa se sada i u našem rasporedu nešto mijenja. Večernje Mise od danas (znači i večernja Misa danas) pa nadalje su u 19 sati. Župni ured radi prije podne od 9-10 sati a popodne od 17-18:30 sati.

Instrukcije subotom će od sada biti u 17 sati. U župskom listiću je zabunom ostalo staro vrijeme.

OFS ima danas mjesečnu skupštinu u 16:30 sati.

Naš tradicionalni XIII. Župni križni put je sljedeće nedjelje (7.travnja): s geslom “Na zemlji smo putnici i pridošlice a domovina je naša na nebesima”. Svi smo pozvani,a posebno naše kršćanske obitelji (roditelji, djeca i mladi) i osobito ovogodišnji krizmanici. Započinje s Obiteljskom Misom u 8.30 sati a nakon Mise krećemo na “put križa”. U Čemernici i Donjoj Obreškoj će biti pauze a završavamo u Gornjoj Obreškoj uz moguće malo druženje ako nas vrijeme posluži. Prijevoz nazad će biti autima i kombijima pa ovim putem molimo one koji mogu i imaju kombije da nam se jave ili  dođu te budu na raspolaganju za prijevoz. Za sada imamo 3 kombija. Toga dana navečer neće biti križnoga puta u crkvi.

Ovaj tjedan nastavljamo korizmeni pohod bolesnima i starijima kako bi se  i oni mogli ispovijediti i pričestiti za Sveti Uskrs.

Raspored pohoda za ovaj tjedan:

Srijeda (3.travnja): Caginec, Derežani, Graberje Ivaničko,

                         Grabersko brdo i Deanovečko brdo

Četvrtak (4.travnja): Sobočani, Lipovec, Vinarska i Križci

Obavijest za krizmanike. U subotu 6. travnja je obavezni susret krizmanika s biskupom u Voloderu. Kreće se autobusom u 14:30 sati. Krizmanici kojima je bliža kapela u Cagincu, neka nas tamo čekaju pa ćemo ih tamo pokupiti.  Povratak je oko 19 sati. Neka ponesu 20 kuna, i malu marendu. 

Katolički tisak:   sve ove obavijesti imate i na našoj internet stranici

Glas Koncila, Radosna vijest, …Župni listić “KLOŠTAR”- ponesite i onima koji su stariji i bolesni!