Published by admin on

NEDJELJA  MUKE  GOSPODNJE – CVJETNICA

                                                                 14. travnja 2019.

Hvala svima za sudjelovanje u  organizaciji križnog puta prošle nedjelje. Osobito hvala Donjoj i Gornjoj Obreškoj. Hvala i svim prevoznicima koji su bili na raspolaganju te smo svi doživjeli ljepotu zajedništva u našoj župi.

Danas – Cvjetnica – Nedjelja Muke Gospodnje

Vaši novčani darovi i prilozi od maslinovih grančica namijenjeni su za  župni Caritas. Franjevačka mladež  priredili su fine uskrsne kolače… prihod je namijenjen za potrebe Franjevačkog hoda i duhovnu izgradnju mladih naše župe!

NEDJELJOM MUKE GOSPODNJE – CVJETNICOM ulazimo

u VELIKI ili SVETI TJEDAN. Crkva se spominje i slavi najsvetije događaje našega spasenja. Najljepša duhovna priprava za sveti Uskrs jeste naše sudjelovanje u obredima Svetog trodnevlja – Veliki četvrtak – petak i subota. Pozvani ste i dođite na obrede Svetog trodnevlja:

* VELIKI ČETVRTAK – MISA VEČERE GOSPODNJE  u 19,00 sati                                                      

Pod svečanom misom Večere Gospodnje biti će i obred pranja nogu. Nakon mise je euharistijsko klanjanje «Getsemanska ura».

U Karmelu Misa Večere Gospodnje je u 20,00 sati.

* VELIKI PETAK – SLUŽBA MUKE GOSPODNJE u 19,00 sati

U župnoj crkvi Križni put je ujutro u  9,00 sati. Zapovijedani post i nemrs.

NA VELIKI PETAK ZAPOČINJEMO VELIKU DEVETNICU U ČAST BOŽJEM MILOSRĐU I MOLIMO SVAKOG DANA U 15 SATI KRUNICU I ZAZIVE U ČAST MILOSRDNOG ISUSA. DEVETNICA TRAJE DO BIJELE NEDJELJE.

Naša je crkva i biskupijsko svetište Majke Milosrđa, stoga imamo pravo i dužnost taj blagdan svećanije slaviti. Od Velikog Petka pa do Bijele nedjelje svaki dan ćemo se okupljati i moliti krunicu Božjeg Milosrđa i moliti zazive. To sve ukupno traje pola sata pa pozivamo i mlade i stare.

Obredi Velikoga petka započinju u 19,00 sati. Sva skupljena milostinja toga dana namjenjena je „Za siromašnu Crkvu – kršćane u Svetoj zemlji”.

U Karmelu obredi započinju u 20,00 sati.

* VELIKA SUBOTA – VAZMENO BDJENJE u 20,00 sati – ponesite svijeće ili tu kupite!

Na Veliku subotu Crkva se zadržava kod Gospodinova groba te u molitvi i tišini razmišlja o njegovoj muci, smrti i ukopu.

Božji grob je otvoren tjekom cijelog dana do večernjih obreda.

VAZMENO BDJENJE započinje u 20,00 sati, a u Karmelu u 20,30 sati.

Blagoslov uskrsnog jela je na Veliku subotu nakon obreda Vazmenog bdjenja i na Uskrs uz Obiteljsku misu u 8.30 sati.

U Cagincu i G. Obreškoj blagoslov uskrsnog jela je uz uskrsne mise.

U ovom tjednu nema župnih vjeronaučnih susreta i nema instrukcija. Svi vjeroučenici, osobito krizmanici  su pozvani na sudjelovanje u obredima Svetog trodnevlja!

Udruga “Prijatelji Kloštra” pozivaju vas danas na uskrsnu izložbu pisanica  “Cvijetnica u Kloštru”od 9-15 sati u Pučkom domu u Kloštru(vidi plakat!).

 KLOŠTAR – župni listić – raspored Svetog trodnevlja i Bogoslužja, ostali tisak …