Published by admin on

USKRSNUĆE GOSPODINOVO

                                                                21. travnja  2019.

Svima Vama i Vašim obiteljima i svim ljudima dobre volje

SRETAN I BLAGOSLOVLJEN USKRS žele vam:

braća franjevci, sestre franjevke i sestre karmeličanke

Raspored Bogoslužja:

8,30:   Obiteljska misa i blagoslov jela

9,30:   Caginec – misa i blagoslov jela

11,00: G.Obreška – misa i blagoslov jela

11,00: Župna uskrsna misa

19,00: Večernja uskrsna misa

HVALA svima vama koji ste sudjelovali u Svetom trodnevlju.

Osobito hvala ministrantima, liturgičarima-čitačima i članovima župnog zbora i voditeljima (s.Filipi i s.Krešimiri), članovima našeg ŽPV-a i ŽEV-a, Frami i prijateljima samostana.

Hvala članovima OFS-a za uređivanje dvorišta, a sestrama (s.Filipi i s.Vesni) za kićenje i uređenje Božjeg groba i naše crkve.

Hvala volonterima Caritasa koji su posredovali najpotrebnije namirnice obiteljima u našoj Župi i uručili im prigodni dar za Uskrs. Hvala vama koji ste svojim darom sudjelovali u Caritasu! Hvala svima za sve, osobito onima koji su se trudili a nisu spomenuti.

Sutra – Uskrsni ponedjeljak: Mise kao nedjeljom

23. travnja – sv. Juraj – ako bude lijepo vrijeme biti će molitva kod poklonca sv. Juraja a ako bude loše vrijeme onda će biti u Gospinoj kapelici u Gornjoj Obreškoj u 17 sati.

Slijedeće subote, 27.travnja, pred nedjelju Božanskog milosrđa:

Četvrto hodočašće Sisačke biskupije u naše Svetište Majke Milosrđa.

Lijepo pozivamo sve vas da se u što većem broju, kao domaćini, okupimo na svečanoj hodočasničkoj misi koju će predvoditi biskup Vlado Košić u zajedništvu sa župnicima i svećenicima Sisačke biskupije koja će biti u

11 sati. Ovim putem pozivamo branitelje, lovce, kudove, dvd vatrogasce, mažoretkinje, prijatelje kloštra(zastave…odore, nošnje..) da svi sudjelujemo na ovoj hodočasničkoj Misi jer ne možemo očekivati da drugi cijene naše svetište koje je biskupijsko svetište i ujedno najstarije u sjevernoj hrvatskoj ako ga mi ne cijenimo i častimo. Ovo je ujedno ove godine i hodoćašće mladih naše biskupije pa zato očekujemo veliki broj hodoćasnika.

Program hodočašća imate otisnut na župnom listiću koji je danas u boji i koji je ujedno naša čestitka vama i vašim obiteljima.

Molimo pastoralne i ekonomske vjećnike, ofs i framu, da budete na raspolaganju tu subotu od 8:30 sati ujutro. Pisanje Misa, prodavanje svijeća, slaganje klupa, zatvaranja parkirališta i organizaciju za veliku Misu u 11 sati. Nadamo se da će te prihvatiti ovaj duhovni izazov i da ćemo se ujediniti kao župa, duhovna obitelj i duhovno središte naše biskupije.

Katolički tisak: …. Listić Kloštar.