Published by admin on

DRUGA VAZMENA – BIJELA NEDJELJA

NEDJELJA BOŽJEG MILOSRĐA         28.travnja  2019.

Jučer je bilo Četvrto hodočašće Sisačke biskupije u naše svetište Majke Milosrđa a ujedno i biskupijsko hodočašće mladih u našoj biskupiji. Hodočasničku misu u 11,00 sati predvodio je naš biskup mons. Vlado Košić, u zajedništvu sa župnicima i svećenicima naše biskupije. Oni koji su bili uživali su u zajedništvu i ljepoti duhovne povezanosti župe i biskupije s našim biskupom. Ovim putem zahvaljujemo svima koji su svojom otvorenošću doprinjeli tom zajedništvu i ljepoti jučerašnjeg dana. Zahvalni smo Bogu i na devetnici koju smo imali u čast Milosrdnom Isusu. Duhovno sjeme smo posijali i očekujemo plodove…Hvala svima na svemu!

1. svibnja – srijeda – slavimo blagdan Sv. Josipa radnika. Neradni je dan i župni ured ne radi a navečer na večernjoj Misi ćemo svećanije slaviti.

Toga dan započinju i svibanjske pobožnosti kroz ovaj mjesec pa će se svaku večer prije svete Mise moliti krunica i litanije. Svi ste pozvani.

4. svibnja – subota – u našoj je župi slavlje Svete Krizme. Misa je u 11 sati a molimo krizmanike, roditelje i kumove da svi budu već u 10 sati ispred župnog ureda kraj crkve.

Molim krizmanike da dođu dan prije, 3. svibnja – petak – navečer na Sv. Misu gdje će imati priliku za svetu ispovjed ako smatraju potrebnim a nakon sv. Mise će biti generalna proba za krizmu i zato su krizmanici OBVEZNI DOĆI na tu generalnu probu. Molimo također da ovaj tjedan oni koji još nisu donijeli posvjedočenja za kumove i potvrde o krštenju da to hitno i čim prije donesu. Bez tih dokumenata neće moći pristupiti krizmi.

4. svibnja je i blagdan Sv. Florijana – subota – molitva, služba Riječi i blagoslov će biti kraj kapele Sv. Florijana u 16:30 sati a ako bude loše vrijeme biti će Misa u domu u Donjoj Obreškoj.

Prvopričesnici ovaj tjedan neće imati vjeronauk u Cagincu nego će doći ovaj tjedan u subotu u 9 sati u župu gdje će imati susret i bližu pripravu za Prvu svetu Pričest.

Katolički tisak:

Glas Koncila, MAK za djecu, Glasnik SiM, Listić Kloštar …