Published by admin on

TREĆA VAZMENA NEDJELJA

  5. svibnja  2019.

Jučer smo proslavili sakrament Svete Potvrde – Krizme u našoj župi. Bilo je lijepo i veličanstveno. Oni koji su se javili za slike mogu ih podići nakon 10 dana u Foto Tušeku u Ivanić Gradu (Samo će reći ime, prezime i razred). Hvala svima koji su kroz ovu godinu dana pomagali u duhovnom odgoju naših krizmanika, našim vjeroučiteljima osobito. Potičemo krizmanike da i dalje budu redoviti na Svetim Misama i uzmu u obzir sve duhovne ponudu koje imamo u našoj župi za mlade. Vjeronauka za krizmanike više nema.

Prva je nedjelja u mjesecu pa vam preporućamo naše sjemeništarce i bogoslove koji se pripremaju za zahtjevnu službu svećeništva. Podržimo ih i duhovno i materijalno u mjeri kojoj možemo.

U utorak se nastavlja sa molitvenom grupom nakon večernje Mise a biblijske grupe za sada još neće biti.

U četvrtak navečer je roditeljski sastanak za roditelje prvopričesnika u 20 sati u našoj vjeronaučnoj dvorani. Molimo sve roditelje da dođu te dogovorimo sve potrebno za slavlje Prve svete pričesti naših malenih župljana.

U petak je blagdan Gospe Trsatske, zaštitnice naše franjevačke provincije. Svećanije ćemo slaviti na večernjoj Misi. Pozivamo vas na slavlje.

18.5. se organizira odlazak u Bleiburg. Sve informacije imate na našoj oglasnoj ploči. Uvjeti za odlazak su isti kao i prošle godine.

Katolički tisak:

Glas Koncila – čitajte o 4. Hodočašću Sisačke biskupije u naše Svetište Majke Milosrđa,  MAK za vjeroučenike, Radosna vijest, Brat Franjo,…

Listić – ponesite starijima i bolesnim osobama!