Published by admin on

ČRTVRTA  VAZMENA NEDJELJA

Nedjelja Dobrog Pastira              12. svibnja  2019.

Danas je dan kada se osobito moli za duhovna zvanja u našoj župi i u cijeloj Crkvi. Važno je da obitelji budu otvorene za duhovna zvanja i da u tome podržavaju svoju djecu. Obitelji su mjesta gdje se rađaju i sazrijevaju duhovni pozivi.

U ponedjeljak je blagdan Gospe Fatimske. Marijansko smo svetište i župa pa je lijepo da Marijine dane svećanije slavimo. Mjesec je svibanj pa i to doprinosi ovom spomendanu Gospe Fatimske.

U utorak je blagdan sv. Matije apostola. Svećanije ćemo proslaviti na večernjoj Misi.

U petak nakon večernje Mise u 19:30 je ispovjed prvopričesnika i njihovih roditelja. Potičemo roditelje da oni koji mogu pristupe sakramentu svete ispovjedi te u nedjelju zajedno pristupe Stolu Gospodnjem slaveći, moleći i zahvaljujući Bogu za svoju djecu.

U subotu u 9 sati je generalna proba za Prvu pričest i podjela haljinica.

U nedjelju je Prva Sveta Pričest u našoj župi pod Misom u 11 sati. Tko ne voli gužve može otići na ranije ili kasniju svetu Misu.

Vjeronauka za 7. i 8. razrede više nema.

Ponavljamo uputu u vezi pričešćivanja na Misama. Molimo vas da kada pristupate svećeniku za pričest, ako se pričešćujete na ruku, onda se pričestite pred svećenikom. Nemojte s hostijom odlaziti i hodati. Isto tako pazite na dostojanstvo i red u pričešćivanju. Nemojte dolaziti do svećenika s leđa i sa strane.  To je najsvetiji trenutak svete Mise i nema potrebe da se ubrzava i stvara napetost i gužva.

Da bi smo izišli u susret obiteljima koje žele krstiti djecu. Od sada mogućnost za krštenje je proširena. Može se krstiti subotom u podne, subotom na večernjoj Misi i nedjeljom pod Misom u 11 sati.

Imamo lijepi broj ministranata ali pozivamo i dalje sve one koji se žele okušati i priključiti ministrantima, da se slobodno jave i dođu.

Katolički tisak:

Glas Koncila, MAK za djecu, Glasnik SiM, , Brat Franjo, Radosna vijest, …

Župni Listić – ponesite bolesnima i starijima…