Published by admin on

ŠESTA VAZMENA NEDJELJA

                                                                26. svibnja 2019.

Najprije jedna velika zahvala Bogu za iznimno lijepu i veličanstvenu Prvu Svetu Pričest prošle nedjelje u našoj župi. Ovim putem želimo zahvaliti našim vjeroučiteljima koji su ih u školi pripremali i odgajali u vjeri a osobita zahvala ide sestri Vesni i Lukreciji koje su to i u župi zdušno radili. Oni su ih uz pomoć sestre Filipe i velikog zbora podržale i pratile na prvoj Svetoj Pričesti i zato je velika radost i užitak bio prisustvovati prošle nedjelje na Svetoj Misi u 11 sati. Oni koji su bili znaju kako je lijepo bilo. Ovom prilikom potičemo roditelje i prvopričesnike da se odazovu na naš poticaj da djeca i dalje nastave s probama pjevanja te oni budu prva generacija dječjeg zbora u našoj župi koji će nadamo se biti i povjesni.

Pozivamo roditelje i djecu prvopričesnike da na blagdan Tijelova, 20. lipnja opet svi budemo zajedno na Misi u 11 sati te tako proslavimo taj veleblagdan na prikladan način. Neka djeca opet obuku svoje prvopričesničke haljine te ih toga dana nakon Mise onda i vratite nama. U slučaju da se haljinica isprljala, slobodno ju operite i očistite sami.  

U četvrtak je svetkovina Spasova ili Uzašašća Gospodinova. Ovu svetkovinu ćemo svećano proslaviti na večernjoj svetoj Misi. Ovom svetkovinom započinje devetodnevna priprava za svetkovinu Duhova, dan kada se rodila Crkva.

U petak je blagdan Pohoda BDM i svećanije slavimo na večernjoj Misi.

Petkom do daljnjega neće više biti Biblijske grupe.

Sljedeće nedjelje, budući da je prva nedjelja u mjesecu, neće biti Mise u Obreškoj nego će biti u Staroj Marči. Nije tako hladno pa bi bilo lijepo da se Misa tamo održi, između ostalog  zato što je kapela u Marči lijepo obnovljena a i to je dio naše župe pa želimo povezanost koliko je to moguće.

U našoj je župi jučer opet podjeljeno preko 200  paketa hrane, voća i higijenskih potrepština našim obiteljima s više djece ili slabijim imovinskim stanjem. Hvala svima koji daju i pomažu instituciju Karitasa. Hvala našim djelatnicima Karitasa koji su vrijedni i organizirani na tom području.

Podsjećamo za mogućnost hodočašća u Asiz koje je od 16.6. do 20.6. i košta 2000 kuna. Tom prigodom se ide i u svetište svete Rite. Detaljne obavijesti možete dobiti telefonski u župnom uredu.

Vjeronauka za prvopričesnike više nema ali ima probe pjevanja subotom u pola 11. Vjeroanuk za 2. razrede još traje i to subotom u 11 sati.

Katolički tisak:

Glas Koncila, MAK za djecu, Glasnik SiM, Brat Franjo, Radosna vijest, …