Published by admin on

18. NEDJELJA KROZ GODINU

                                                            4. kolovoza  2019.

Prva je nedjelja u mjesecu. Svojom molitvom i darovima mislimo na naše odgojne ustanove. Svoj dar možete staviti u škrabicu ispod kora.

Danas nakon večernje mise je redovita sjednica ŽPV-a i ŽEV-a. Lijepo pozivamo na sastanak i sve one vjernike koji su bili aktivni u crkvi za blagdan Velike Gospe prošle godine. Molimo sve vijećnike da sudjeluju na sjednici.

Ovaj tjedan uređujemo crkveno dvorište i okoliš pa lijepo molimo članove OFS-a i djelatnice Caritasa da i ove godine budu aktivni.

Ponedjeljak –  5. kolovoza – Dan domovinske zahvalnosti, Dan pobjede i Dan branitelja. Toga dana je u 10 sati prije podne polaganje vijenca kod spomenika u Parku hrvatskih branitelja. Pozivamo vas da i tom događaju nazočite a svećano slavimo i molimo na večernjoj Misi.

UTORAK –  6. kolovoza – Preobraženje Gospodinovo

  Blagdan, svećanije slavimo na večernjoj Misi.

Četvrtak –  Sv. Dominik

Petak –  Sv. Terezija Benedikta od Križa –  Zaštitnica Europe – Blagdan

Subota –  Sv. Lovro, đakon i mučenik, blagdan.

Toga dana, u subotu, poslije podne ćemo slaviti i uočnicu Sv. Klare Asiške jer se u nedjelju ne može slaviti a ni u ponedjeljak jer započinjemo trodnevnicu uoči VELIKE GOSPE.

Pozivamo OFS i Framu da se okupe (naravno i sve ostale) kod kapele sv. Klare te proslavim njezin blagdan u  17:30 sati

Potičemo i veliki župni zbor da se pripreme za nadolazeče dane trodnevnice i proslave Velike Gospe.

U sljedeću nedjelju Misa kod Karmeličanki je u 10 sati i predvode je mladomisnici karmelskog reda. REDOVITE MISE U 7:30 NEĆE BITI.

Katolički tisak: Glas Koncila, Brat Franjo, Ljudima prijatelj, LISTIĆ…