Published by admin on

24. NEDJELJA KROZ GODINU

                                                   15 .rujna  2019.

Zahvaljujemo svima koji su pomogli da prošle nedjelje lijepo proslavimo blagdan Male Gospe u našem svetištu. Bilo je veličanstveno i lijepo od same trodnevnice pa do samog dana blagdana. Župa nam se duhovno ujedinjuje, povezuje i obogaćuje te želimo i dalje raditi na tom području.

Danas uz Obiteljsku misu u 8,30 sati je bio zaziv Duha Svetoga prigodom početka nove školske i vjeronaučne godine. Našim vjeroučenicima, roditeljima i učiteljima želimo puno uspjeha uz obilje Božjeg blagoslova.  

Slijedeće nedjelje 22.09. u 8,30 sati uz Obiteljsku misu bit će susret roditelja i vjeroučenika 3. razreda tj. pripravnika za Prvu Svetu Pričest. Nakon Mise će odmah biti i roditeljski sastanak za roditelje prvopričesnika. Molimo roditelje i ovogodišnje Prvopričesnike da budu na toj Misi i nakon toga ostanu u  crkvi na roditeljskom sastanku.

A u nedjelju 29.9. će biti roditeljski sastanak na isti način sa roditeljima i krizmanicima.

U našoj župi župna kateheza-župni vjeronauk je samo za 2. i 3. razred kao  priprava za Prvu Pričest, te 7. i 8. razred razred kao priprava za Krizmu.

Župni vjeronauk započinje u listopadu nakon blagdana svetog Franje. Do tada ćemo objaviti i raspored vjeronauka.

Nastavljaju se ministrantski susreti. Potičemo djecu a i roditelje da potaknu svoju djecu da se uključe u ministrante te tako vaša djeca budu aktivni dionici u našoj župi.

Od utorka započinje i okupljanje molitvene katehetske zajednice koju vodi fra Franjo i svi koji želite ste dobrodošli. (Nakon večernje Mise)

Biskupijsko hodočašće u Goru, u Svetište Majke naših stradanja je u  subotu – 28.09. Oni koji žele poći na ovo hodočašće neka se jave u Župni ured, a cijena je 50 kn po osobi. To je ove godine ujedno i biskupijsko hodočašće mladih naše biskupije. Potičemo i mlade i stare da se prijavljuju. Prijavljuje se u župnom uredu u uredovno vrijeme.

Ovaj tjedan u utorak slavimo  blagdan Rana Sv. Franje, svećanije se slavi na večernjoj Misi.

I u subotu je blagdan Sv. Mateja apostola i evanđeliste, svećanije slavimo na večernjoj Misi.

Preporučamo svima koji su na internetu i imaju svoj profil, da slobodno malo pogledaju i prate informacije  iz prve ruke o aktivnostima u našoj župi na našoj internet stranici i facebook profilu.

Tisak: Glas Koncila, Mak, Radosna vijest, Listić,…