Published by admin on

28. NEDJELJA KROZ GODINU – ZAHVALNA

                       13. listopada 2019.

Danas u našoj Župi slavimo ZAHVALNU NEDJELJU. Svečana Misa zahvalnica je u 11,00 sati. Zahvalimo Bogu za njegovu ljubav i dobrotu i plodove naše zemlje. Na filijalama danas nema svetih Misa!

U utorak je blagdan svete Terezije Avilske. Svećana Misa će biti u Karmelu kod sestara ujutro u 7:30 sati. Misu predvodi O. Nikola Grizelj, mladomisnik karmeličanin. Sestre nas sve pozivaju.

U petak je blagdan svetog Luke evanđeliste. Svećanije slavimo na večernjoj svetoj Misi.

Sljedeće nedjelje slavimo MISIJSKU NEDJELJU pa će se skupljati darovi vjernika i biti poslani za potrebe naših misionara u njihovom misijskom poslanju. Ima jedna lijepa konstatacija pape Franje o Misijama. Kaže: osjećaj za misije i misijska područja znak je zrele vjere!

ŽUPSKI VJERONAUČNI SUSRETI su po redovitom rasporedu koji je objavljen u župnom Listiću (na stoliću za tisak). Imate i na internetu i facebook stranici.

Pozivamo sve vjeroučenike da se uključe u Dječji zbor, Framu

ili ministrante kako bi bili što aktivniji članovi naše župne zajednice!

Potičemo roditelje krizmanika i prvopričesnika da svoju djecu potiču, dovode i šalju na nedjeljne svete Mise.Uvodimo knjižice za pečate i evidenciju dolaska na Misu jer neka djeca odu od kuće ali ne dođu na Misu. Ovim putem će roditelji ali i mi, znati koliko koje djete pohodi sv. Misu. To će biti, vjerujemo jedan poticaj više za redovitost ali i sigurnost vaše djece da kada odu od kuće, znate gdje su bili ili nisu bili.

Obavještavamo da smo skupili dovoljno novaca za obnovu kipa BDM, Majke Milosrđa. U međuvremenu nam je pukao bat velikog zvona na našoj župnoj crkvi – tornju – i kupnja i ugradnja će koštati oko 10 tisuća kuna. No dobra je vijest da smo to već skupili u ovoj akciji skupljanja novaca za obnovu kipa. Još jednom ste vi, župljani pokazali veliko srce i zajedništvo.

Naši su župljani u Međugorju na hodočašću Kraljici Mira. Sve su nas ponijeli i nebeskoj Majci prikazali.

Tisak: G.Koncila, novi MAK za vjeroučenike, Radosna vijest