Published by admin on

29. NEDJELJA KROZ GODINU

– M I S I J S K A –  20. listopada 2019.

Danas u Crkvi slavimo MISIJSKU NEDJELJU. Papa Franjo je cijeli ovaj mjesec proglasio Misijskim. Darovi vjernika namijenjeni su za potrebe misija i naših misionara. Darove će  nakon Mise skupljati ispred crkve.  HVALA vam na vašoj dobroti! Mi ćemo kao franjevačko bratstvo, budući da to propovjedamo to želimo i živjeti, i naše sestre franjevke koje su otovorile misijsku kuću u Ugandi pomoći sa 10 tisuća kuna u njihovom misijskom djelovanju. Svi oni koji nisu sudjelovali u obnovi kipa a htjeli su, mogu svoj dar dati za Misije, jer Gospodin Isus kaže: “Što god učiniste jednom od ove moje najmanje braće – meni učiniste!”

Ponavljamo, osjećaj za misije je znak zrele vjere!

U utorak je spomendan svetog Ivana Pavla II.

Sljedeći četvrtak u našu župu dolazi naš biskup Msgr. Vlado Košić u svoj pastoralni pohod. Ujutro će posjetiti osnovne škole i vrtić a poslije podne u 18 sati će se sastati sa župskim pastoralnim i ekonomskim vijećem te djelatnicima karitasa i pjevačima, stoga molimo sve prozvane koji mogu da dođu u četvrtak u 18 sati. Sljedeće nedjelje će također doći i predslaviti svetu Misu u 11 sati. Stoga potičemo vas da, koji možete, dođete na tu Misu.

Naša biskupija raspisuje natječaj za stipendije, stoga oni koji imaju uvjete mogu se javiti u naš župni ured za preporuku.

Sljedeće subote će biti tradicionalna (26. po redu) sveta Misa za branitelje “Otoka Ivanića” – 65. bataljun ZNG i ostalih branitelja te njihovih obitelji. Misa će biti u 11 sati a predvodi je biskup u miru Msgr. Juraj Jezerinac uz koncelebraciju svih svećenika iz dekanata te povjerenika sisačke biskupije za branitelje vlč. Mladena Vidaka. Program počinje polaganjem vijenaca u Parku branitelja u 10:15 sati. Bilo bi lijepo da se okupimo u što većem broju. Nakon Mise je domijenak u Pučkom domu.

Sljedeće nedjelje započinje zimsko računanje vremena i večernje Mise od sljedeće nedjelje će biti u 18 sati. Također će župni ured poslije podne raditi od 16 do 17:30 sati.

Udruga Prijatelji Kloštra povodom Mjeseca hrvatske knjige pozivaju nas u Pučki dom u petak 25.10.2019. u 18 sati na prigodni program. (vidi plakat)

Tisak: G.Koncila, novi MAK za vjeroučenike, Brat Franjo,Glasnik SiM