Published by admin on

30. NEDJELJA KROZ GODINU

                                     27. listopada 2019.

Od danas je večernja Misa u 18,00 sati!

Petak, 1.studeni: SVI SVETI, svetkovina

Raspored Misa je sljedeći:7,00 sati: Franjevke

                   7,30 sati: Karmel

                   8,30 sati: župna crkva

                   9.30 sati: Caginec

                                            10,00 sati: Stara Marča

                                            11,00 sati: župna crkva

                 18,00 sati: župna crkva

Subota, 2.studeni: Dušni dan – spomen svih pokojnih

Uz redovite Mise kod sestara i u župnoj crkvi navečer, Mise će biti i u kapelama na grobljima: 11,00 sati groblje u Kloštru

                                            11,00 sati groblje u Bešlincu

                                            11,00 sati groblje u Sobočanima

Na blagdan SVIH SVETIH i DUŠNI DAN  vjernici  mogu zadobiti POTPUNI OPROST, koji se može namijeniti samo za pokojne.

Uvjeti za dobivanje oprosta: pohoditi crkvu, ispovijed (ako imamo teški grijeh) i Pričest, molitva Oče naš i Vjerovanje, te molitva na nakanu sv. oca pape.Vjernici koji pobožno pohode groblje, te se pomole za svoje drage pokojne, dobivaju oprost koji mogu namijeniti samo za duše u čistilištu.

U Ivanić Gradu u župnoj crkvi Sv. Petra od utorka do četvrtka je trodnevnica u čast Svih Svetih koju predvodi svećenik isusovac pater Ike Mandurić. U četvrtak navečer, trećeg dana a uoči blagdana Svih Svetih je i klanjanje-bdijenje nakon Mise te nakon Klanjanja i prigodno druženje uz pečene kestene. Mise u trodnevnici su u 19 sati.Duhovni program je za sve, mlade i manje mlade. Potičemo vas sve koji mogu da se pridružite ovoj trodnevnici.

Sisačka biskupija je objavila natječaj za stipendije studenata naše biskupije pa ako imate studenta u kući i imate potrebu za stipendijom, javite se u župni ured za preporuku.

U petak i subotu nema vjeronauka. Drugi razredi će imati sljedeću subotu (9.11.).  Također ni pjevanja nema u subotu a ni župni ured ne radi ni petak ni subotu. U hitnoj potrebi slobodno uvijek dođite.

Prošle nedjelje smo skupili što kroz milostinju a što kroz naknadne darove za Misije 34 tisuće kuna. Ovakav odaziv se baš i ne pamti. Samo je jedna obitelj dala sama 10 tisuća kuna. Ponavljamo što je papa Franjo rekao: Osjećaj za misije je znak zrele vjere!”

Svima koji su sudjelovali od srca hvala!!

Tisak: G.Koncila, Brat Franjo, LISTIĆ …