Published by admin on

32. NEDJELJA KROZ GODINU

                                         10. studeni 2019.

Prošli petak Kud Kloštar a osobito zaslužene članice “Angeline” su slavile 20 godina svoga plodnog djelovanja. Ovim putem im čestitamo i želimo Božji blagoslov za još mnogo godina plodnog djelovanja i novog pomladka u njihovim redovima da krase i rese ove krajeve te našu općinu i župu u kulturnom i duhovnom smislu.

U ponedjeljak, sutra, slavimo blagdan sv. Martina biskupa. Sveta Misa će biti u Bešlincu u 11 sati. Bit će i blagoslov polja i vinograda. Pozivamo i potičemo dolazak na proslavu sv. Martina.

U četvrtak  je blagdan Svetog Nikole Tavelića, mučenika. Tog dana u četvrtak, 14.11. 2019. započinje trodnevnica u čast sv. Elizabete, suzaštitnice OFS-a i Frame čiji blagdan slavimo u nedjelju, 17.11. uz večernju Misu. Na toj Misi će biti i polaganje privremenih zavjeta te će tako to biti i svečanije slavlje.

U toku trodnevnice u 17,15 započinje zajednička molitva krunice, nakon koje slijedi večernja Misa i prigodna homilija. Prvog dana nakon Mise bit će euharistijsko klanjanje, drugog dana klanjanje križu i trećeg dana posveta restauriranog kipa Majke Milosrđa i svećana procesija (ako vrijeme dopusti).

Članovi OFS-a i Frame i ove godine uz trodnevnicu organiziraju i karitativnu akciju „Kruh sv. Elizabete“. Dolaskom na trodnevnicu pozvani ste darovati barem jednu trajnu namirnicu po izboru u košaru, neku higijensku potrepštinu (u predprostoru crkve) ili pak novčani prilog čime bi se kupile potrebne namirnice ili drva za zimu potrebnima. Time pomažete najpotrebnijima u našoj župi i korisnicima župnog Caritasa.

Instrukcije su subotom sada od 16 sati a ne više u 17 sati.

Župni vjeronauk je po ustaljenom rasporedu i sve aktivnosti u župi su po već objavljenom rasporedu koji možete vidjeti i na našoj internet stranici i na našoj facebook stranici te župnom listiću.

 Tisak: G.Koncila, novi MAK za vjeroučenike, Radosna vijest …