Published by admin on

33. NEDJELJA KROZ GODINU

                                         17. studeni 2019.

Večeras naši branitelji kao i svake godine organiziraju molitveni hod do Vukovarske ulice gdje će biti prilika za molitvu i posvješćivanje vrijednosti žrtve koju su naši branitelji i njihove obitelji podnijeli za dobro svih žitelja hrvatske domovine. Hod kreće u 18 sati iz Pučkog doma. Oni koji idu nek ponesu svijeće i lampione koji će se paliti i postavljati u Vukovarskoj ulici.

Sutra, u ponedjeljak 18.11. se sjećamo žrtve grada Vukovara i Škabrnje i svih njihovih branitelja i stradalnika  i molimo snagu za istinski oprost. U čast toj žrtvi ljubavi i toga dana stradanja na svim crkvama će u 18 sati i 11 minuta zvoniti crkvena zvona. Ona će nas pozivati da se sjetimo te žrtve te zahvalimo Bogu i braniteljima za darovanu i posvjedočenu ljubav. Večernjom svetom Misom ćemo tu zahvalnost uputiti dragom Bogu.

U četvrtak, 21.11. je blagdan prikazanja BDM u Hramu, Gospa od zdravlja. Svećanije slavimo na večernjoj Svetoj Misi.

U petak, 22. studeni: blagdan je sv. Cecilije, mučenice – zaštitnice crkvene glazbe i pjevača.

Svim pjevačima koji svojim glasom doprinose ljepoti naših liturgijskih slavlja čestitamo blagdan sv. Cecilije, njihove zaštitnice.

Sve pjevače svih župnih zborova pozivamo u petak na večernju Misu i prigodno druženje nakon svete Mise u našoj dvorani.

Sljedeća nedjelja: Nedjelja Krista Kralja svega stvorenoga, kojom završava ova crkvena – liturgijska godina.

Sljedeće dvije nedjelje 24.11. i 1.12. naši mladi—FRAMA organizira akciju “DOBRO JE ČINITI DOBRO”, na kojoj će prodavati adventske vijenace.  Nedjelja 24.11. prodaja vjenaca s umjetnim materijalima. Nedjalja 1.12. prodaja vjenaca od prirodnih materijala. Potičemo vas da ih kupite kod njih a ne negdje drugdje jer tako  pomažete njihovu akciju dobra kojom oni svojim trudom i naporom te svojeručnom izradom čine dobro potrebnima u našoj župi. Sav prikupljen prihod ide za siromašne naše župe.

 Tisak: G.Koncila, Radosna vijest, Listić KLOŠTAR …