Published by admin on

TREĆA NEDJELJA DOŠAŠĆA – Gaudete

Nedjelja Caritasa            15. prosinca 2019.

Danas – na nedjelju Caritasa pozvani smo posvjedočiti svoju ljubavi prema najpotrebnijima svojim darom. Hvala Vam na Vašoj dobroti!

I mi kao samostansko bratstvo se odričemo današnje milostinje i dat ćemo  je u fond Caritasa i za potrebe siromašnih obitelji. Može se i telefonskim pozivom pomoći i platiti na račun Caritasa. Vidite plakat na oglasnoj ploči.

—Danas je u Kloštru paljenje treće adventske svijeće u podne i svi ste pozvani na taj čin zajedništva i pobožnosti.

Pohod bolesnim i starijim osobama nastavljamo ovaj tjedan:

Utorak (17.12.) – Kloštar Ivanić – (osim ulice Kralja Tomislava)

Srijeda (18.12.) – ul.Kralja Tomislava i dom – Aura Centar. (u listiću krivo napisano)

Velika ispovjed u našoj župi je u petak 20.12. i to prije podne od 10-12 sati i poslije podne od 17-19 sati. Molimo vas da iskoristite ove termine da zbog blizine blagdana i gužve ne ostanete bez ispovjedi. Ispovjed za djecu će biti u subotu 21.12. prije podne u 9 sati.  

Vjeronauka više neće biti ovaj tjedan i u ovoj godini a sve vjeroučenike potičemo na svetu ispovjed u ovom tjednu i redovitu Svetu Misu nedjeljom i blagdanima. Datum krizme je 23. svibnja sljedeće godine. Prva Sveta Pričest je 10 svibnja.

Od danas započinje operativna akcija Mup-a “mir i dobro” sa željom  da se probudi svijest o opasnosti upotrebe pirotehničkih sredstava. Budimo oprezni i odgovorni po tom pitanju i proslavimo ove dane mirno, blagoslovljeno i radosno!

Obavijest za vijećnike: Sutra postavljamo jaslice u 16 sati!

Sljedeće nedjelje nakon večernje Mise pozivamo vas na Božićni koncert u našoj crkvi koji će imati naši mladi. Koncert započinje oko 19 sati. Potičemo mlade obitelji s  djecom i ostale mlade i one koji se tako osjećaju da dođu i duhovno se obogate i pripreme za Blagdan Božića.

Obaviještavamo vas da je naš župni karitas izabrao novu upravu. Dosadašnjoj upravi na čelu s gospođom Mirom Vlahović od srca zahvaljujemo na predanom radu, trudu i žrtvi a novoj upravi želimo mir i ustrajnost. Novo vodstvo čine Lukrecija Špoljar i Antonija Dermišek.

Tisak: G.Koncila, MAK za djecu, Glasnik SiM i listić KLOŠTAR…