Published by admin on

ČETVRTA  NEDJELJA DOŠAŠĆA

                                    22. prosinca 2019.

HVALA svim vjernicima koji su svojim darovima sudjelovali u nedjelji Caritasa, i tako iskazali svoju ljubav prema bližnjima u potrebi. Sakupljeno je 11.500 kuna od toga ide pola u biskupijski karitas a pola smo podijelili našim župljanima u potrebi.

Večeras nakon večernje Mise je Božićni koncert naših mladih i dječjeg zbora. Svi ste pozvani!

Na BADNJAK: prije podne Mise u župnoj crkvi ima u Karmelu u 7,30 sati i kod sestara franjevki u 7,00 sati.

                   18,00: Mala polnoćka za djecu i roditelje

 Nakon dječje polnoćke oko 19 sati bit će uprizorene žive jaslice i predstava – scenski prikaz naših mladih i framaša. DOĐITE I VIDITE.                                                  

                   21,00: Misa polnoćka u Karmelu

                   24,00: Velika polnoćka u župnoj crkvi za mlade i ostale (u 23:15 će biti Božićni koncert naših mladih)

Na BOŽIĆ – Svete Mise su po nedjeljnom rasporedu u župi a u Gornjoj Obreškoj je Misa u 11 sati i u Cagincu u 9:30 sati.                                                                                 

U prigodi predstojećih božićnih blagdana policijski službenici Policijske postaje Ivanić-Grad provoditi će operativnu akciju „Mir i dobro“.

Pozivamo sve, da ne koriste pirotehnička sredstva, kako bi se izbjegle neželjene posljedice. Ponašajmo se dostojanstveno u ovim svetim božićnim danima, da se sačuva mir i sigurnost, jer to je oznaka radosnog vjerničkog slavljenja Božića. Božić je blagdan mira!

Blagoslov obitelji započinje 27.12.2018. Uzmite župne listiće jer u njima je i raspored  blagoslova obitelji. Molimo one koji žele biti pratnja svećenicima u blagoslovu da se jave telefonom u župni ured ili osobno dođu. Nama će to mnogo koristiti…osobito onim fratrima koji nam dolaze u ispomoć.

Hvala svima koji su pomagali u postavljanju kučica, adventskog vijenca, božićnih jaslica, kićenju borova i uređenju crkve za ove svete Božićne blagdane.To nam uistinu mnogo znači i olakšava našu službu.

HVALA obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za potrebe naše crkve i samostana! Vjerujemo da vam je sada ugodno u crkvi a to nam je vrlo važno. Želimo da župna crkva bude ugodno mjesto susreta, zajedništva i molitve.

Danas u podne je paljenje četvrte adventske svijeće…dođite i budimo zajedno u molitvi i druženju na našem Trgu Svetog Ivana u Kloštru….

Zornice su lijepo protekle….nadamo se duhovnim plodovima u našoj župi a pozivamo sve one koji nisu nikad bili da sutra dođu, kada je zadnji dan, i barem donekle dožive ljepotu zajedništa u molitvi i druženju na jutarnoj Misi zornici.

Zajednica Cenacolo ima svoju humanitarnu prodaju ispred crkve. Podržimo ih…

Tisak: Glas Koncila, MAK za djecu, župni listić…