6. NEDJELJA KROZ GODINU 14. veljače 2021.

Published by admin on

Obavještavamo vas da je preminuo naš dragi brat fra Krunoslav Kašnar. Preminuo je na blagdan bl. Alojzija Stepinca kojega je osobito volio. Sahrana će biti sutra na našem groblju u 13 sati. Zahvaljujemo dragom fra Kruni za svu njegovu ljubav i pažnju koju nam je iskazivao kroz ovo vrijeme koje je boravio ovdje u Kloštru. Vjerujemo da mu je sada dobri Bog istinska nagrada.

 

Sinoć smo proslavili drugi dan naše velike devetnice u čast Majke Milosrđa. Potičemo vas da se priključite sljedeće subote toj devetnici te tako i dalje u zajedništvu potvrdimo i posvjedoćimo važnost hoda s Marijom prema Isusu. To je najsigurniji put koji crkva daje poput brižne majke svojoj dječici. Prije Mise je krunica s razmatranjem, zatim sveta Misa s propovjedi i na kraju kratko klanjanje pred Presvetim.

 

U srijedu je Pepelnica – Čista srijeda. Započinjemo sveto korizmeno vrijeme duhovne priprave za največi kršćanski blagdan Uskrs. Svete Mise u srijedu na Pepelnicu su u župnoj crkvi u 11 sati i navečer u 18 sati. Obred pepeljenja će biti na svakoj Misi.

 

Pobožnost Križnog puta će biti samo petkom u 18 sati i nastavlja se sa svetom Misom.

 

Potičemo roditelje krizmanika i prvopričesnika da zajedno s djecom dolaze na Svetu Misu.

 

Ovom prilikom opet zahvaljujemo svim instruktorima koji se žrtvuju i besplatno daju instrukcije našim župljanima. Velika je to stvar kojom oplemenjuju sebe dajući besplatno i oplemenjuju  korisnike instrukcija jer i oni besplatno primaju. Svi smo pozvani otkrivati ljepotu dobrote kroz besplatnost primanja i davanja.

 

 

Katolički tisak:

Glas Koncila, MAK, Glasnik SiM, Brat Franjo, Radosna vijest,