ČETVRTA NEDJELJA DOŠAŠĆA 20. prosinca 2020.

Published by admin on

HVALA svim vjernicima koji su svojim darovima sudjelovali u prošloj nedjelji Caritasa, i tako iskazali svoju ljubav prema bližnjima u potrebi. Sakupljeno je 3.500 kuna od toga ide pola u biskupijski karitas a pola smo podijelili našim župljanima u potrebi.

 

Na BADNJAK: prije podne Mise u župnoj crkvi nema.

 

                   18,00: Mala polnoćka za djecu i roditelje

 Nakon dječje polnoćke oko 19 sati bit će uprizorene žive jaslice i predstava – scenski prikaz naših mladih i framaša. DOĐITE I VIDITE.                                                  

                  

                   21,00: Misa Polnoćka

Na polnoćkama i Božićnim Misama može biti više ljudi od 25 osoba. Članovi jednog kućanstva nek budu na jednom mjestu. Slobodno koristite i našu dvoranu koja je ozvučena za prijenos Mise. Redovite Velike polnoćke ove godine neće biti.

 

Na BOŽIĆ – Svete Mise su po nedjeljnom rasporedu u župi. Može biti više od 25 osoba.                                          

 

U prigodi predstojećih božićnih blagdana policijski službenici Policijske postaje Ivanić-Grad provoditi će operativnu akciju „Mir i dobro“.

Pozivamo sve, da ne koriste pirotehnička sredstva, kako bi se izbjegle neželjene posljedice. Ponašajmo se dostojanstveno u ovim svetim božićnim danima, da se sačuva mir i sigurnost, jer to je oznaka radosnog vjerničkog slavljenja Božića. Božić je blagdan mira!

 

Blagoslov obitelji započinje 28.12.2020. u ponedjeljak. Uzmite župne listiće jer u njima je i raspored  Misa za ove dane i raspored blagoslova obitelji. Molimo one koji žele biti pratnja svećenicima u blagoslovu da se jave telefonom u župni ured ili osobno dođu. Nama će to mnogo koristiti…osobito onim fratrima koji nam dolaze u ispomoć.

 

Hvala svima koji su pomagali u postavljanju kučica, adventskog vijenca, božićnih jaslica, kićenju borova i uređenju crkve za ove svete Božićne blagdane.To nam uistinu mnogo znači i olakšava našu službu.

 

HVALA obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za potrebe naše crkve i samostana jer mi živimo od vaše dobrote! Znamo svi da je krizno vrijeme pa oni koji mogu dati više, našim posredovanjem, mogu pomoći onima koji su u potrebi u našoj župi. Jučer su naši mladi i naš župni Caritas podijelili božićne pakete za 45 obitelji u  vrijednosti oko 15 tisuća kuna. Hvala i njima na njihovom trudu i žrtvi.

 

Zornice su lijepo protekle….nadamo se duhovnim plodovima u našoj župi a pozivamo sve one koji nisu nikad bili da iskoriste još ovih tri dana i barem donekle dožive ljepotu zajedništa u molitvi i druženju na jutarnoj Misi zornici.

 

Blagoslov obitelji će biti redovito i ove godine. Blagoslov zbog okolnosti i mjera može biti u kući (uz redovite mjere distance i zaštitne maske), može biti u nekoj prostoriji koja je prikladnija ili na samom dvorištu. Oni koji ipak imaju određeni razlog zbog kojeg ne bi htjeli posvetu u ovom vremenu dat će do znanja posvetitelju i moći će se javiti naknadno, kada budu htjeli.  Molimo vas da vam kučni brojevi i zvona budu u funkciji, to nam jako olakšava djelovanje.

 

Obaviještavamo vas da je naš brat fra Franjo Jurinec premješten u drugu župu zbog pastoralnih razloga. Hvala mu od srca na svemu i nadamo se da ću mu i tamo biti lijepo kao i tu…

Tisak: Glas Koncila, MAK za djecu, župni listić…