DUHOVI – PEDESETNICA 31. svibnja. 2020

Published by admin on

Danas slavimo svetkovinu Duhova – Pedesetnicu.

 

Sutra – Duhovski ponedjeljak – MARIJA – MAJKA CRKVE:

Blagdan slavimo večernjom svetom Misom u 19,00 sati.

 

U četvrtak je Sveti Kvirin, zaštitnik naše sisačke biskupije i toga je dana blagdan za našu biskupiju. Misa je u Sisku u 11 sati u bazilici Svetog Kvirina a Misu predvodi mostarsko-duvanjski biskup Ratko Perić u zajedništvu s našim biskupom Vladom Košićem. Mi ćemo navečer svećanije proslaviti.

 

Naši mladi idu u petak na duhovnu obnovu i pripremu za davanje obećanja u Frami. Duhovna obnova će bit na Žumberku u našem franjevačkom samotištu. Franjevačka mladež i dalje prima nove članove pa ako imate u kući mlade od 14 do 24 godine, slobodno neka se jave, dođu, vide i možda im se svidi. Nema nićeg lošeg a mogu primiti mnoga dobra.

 

Slijedeće nedjelje slavimo blagdan PRESVETOG TROJSTVA.

Budući da su i dalje mjere zaštite i ograničenja Mise neće biti u Bešlincu ali će zato biti u župnoj crkvi Misa u 11 sati za sve pokojne koji su sahranjeni na groblju u Bešlincu. Svi oni koji žele mogu toga dana, sljedeće nedjelje, od pola 11 do 11 sati u sakristiji upisati svoje nakane koje će se prikazati na toj Misi. Misu prikazujemo za žive i za pokojne iz Bešlinca.

 

Zahvaljujemo svim instruktorima koji su svoje vrijeme nesebično darivali i posvećivali te i dalje to čine, dajući učenicima koji su u potrebi, instrukcije. Znamo da su mnogim učenicima instrukcije pomogle u prevladavanju zahtjevnog gradiva.

 

Imali smo lijepo duhovsko bdijenje u našoj crkvi. Potičemo vas da pratite i koliko vam je moguće, sudjelujete u događanjima naše župe. Oni su blagoslov za naše obitelji i za našu župu.

 

Ovaj tjedna pred nama je kvatreni tjedan. Moli se za blagoslov ljudskog rada i blagoslov polja i poljskih radova. U subotu na večernjoj Misi cijeli ovaj tjedan ima svoj vrhunac u svetoj euharistiji u kojoj sve svoje prikazujemo Bogu. Sav svoj rad, sve poslove i plodove svojih napora. Dođite i zajedno molimo.

 

Glas Koncila, MAK, Glasnik SiM, Brat Franjo, Radosna vijest,