30. NEDJELJA KROZ GODINU

Published by admin on

28. listopada 2018.

Od danas je večernja Misa u 18,00 sati!

 Četvrtak, 1.studeni: SVI SVETI, svetkovina

Raspored Misa je sljedeći:7,00 sati: Franjevke

7,30 sati: Karmel

8,30 sati: župna crkva

9.30 sati: Caginec

11,00 sati: župna crkva

11,00 sati: Stara Marča

18,00 sati: župna crkva

 

Petak, 2.studeni: Dušni dan – spomen svih pokojnih

Uz redovite Mise kod sestara i u župnoj crkvi navečer, Mise će biti i u kapelama na grobljima: 11,00 sati groblje u Kloštru

11,00 sati groblje u Bešlincu

11,00 sati groblje u Sobočanima

Na blagdan SVIH SVETIH i DUŠNI DAN  vjernici  mogu zadobiti POTPUNI OPROST, koji se može namijeniti samo za pokojne.

Uvjeti za dobivanje oprosta: pohoditi crkvu, ispovijed (ako imamo teški grijeh) i Pričest, molitva Oče naš i Vjerovanje, te molitva na nakanu sv. oca pape.

Vjernici koji pobožno pohode groblje, te se pomole za svoje drage pokojne, dobivaju oprost koji mogu namijeniti samo za duše u čistilištu.

U Ivanić Gradu u župnoj crkvi Sv. Petra od ponedjeljka do srijede je trodnevnica u čast Svih Svetih koju predvodi velečasni Odilon. U srijedu navečer, trećeg dana a uoči blagdana Svih Svetih je i klanjanje nakon Mise te nakon Klanjanja i prigodno druženje uz pečene kestene. Mise u trodnevnici su u 18 sati. Duhovni program je za mlade u kojem sudjeluju mladi Ivanića i Frama – mladi iz Kloštra. Pozivamo sve mlade iz naše župe da se pridruže ovom susretu mladih vjernika!

Sisačka biskupija je objavila natječaj za stipendije studenata naše biskupije pa ako imate studenta u kući i imate potrebu za stipendijom, javite se u župni ured za preporuku.

Tisak: G.Koncila, Brat Franjo, LISTIĆ …