Published by admin on

PRVA NEDJELJA DOŠAŠĆA

     1. prosinca 2019.

Prva je nedjelja u mjesecu – svojim molitvama i darovima mislimo na naše odgojne ustanove u kojoj se pripremaju vaši svećenici. Hvala Vam na Vašoj dobroti.

Danas u podne je na našem trgu kraj Pučkog doma paljenje prve adventske svijeće. Pozivamo vas sve da budemo dionici ovog lijepog događaja za koji želimo da postane tradicija u našem Kloštru. Vidi plakat.

Danas popodne  u 15:30 sati je mjesečna skupština OFS-a.

Sutra započinju Mise zornice koje su središte liturgijske duhovnosti u Adventu te pozivamo sve vjernike a osobito molimo roditelje da motiviraju i svoju djecu na dolazak. Oni koji su dolazili prošle godine znaju kako je to lijepo i plodonosno  iskustvo svakog vjernika.  Zornice će biti radnim danom od ponedjeljka do subote u 6,00 sati, a crkva se otvara u 5,30 sati. Večernje Mise u Adventu neće preko tjedna biti u župnoj crkvi nego u Karmelu. Tamo će se i krunica predmoliti i biti mogućnost za ispovjed.

Ovaj tjedan započinjemo s pohodom bolesnih i starijih osoba koji ne mogu doći samostalno na Misu i ispovjed:

Srijeda (4.12.) prije podne: Stara Marča, D. i G. Obreška, Bešlinec i Sobočani

Četvrtak (5.12.) prije podne: Predavec, Čemernica i Ščapovec

Sljedeće subote je kod nas u župi duhovna obnova za mlade cijeloga dekanata. Detalje imate na župnom listiću.

U petak na blagdan sv. Nikole organizirana je u pučkom domu predstava o Svetom Nikoli, pa možete odvesti djecu na tu predstavu koja započinje u 14 sati. Predstava  je namjenjena samo malenoj djeci koja ne idu ni u školu ni u vrtić. Tamo će ih i sv. Nikola posjetiti.

Sljedeće nedjelje nakon večernje Mise: Sjednica ŽPV-a i ŽEV-a. Molimo sve vijećnike da se odazovu te se pripremimo za nadolazeće događaje.

Kalendare za iduću godinu možete nabaviti u Župnom uredu.(Danas još iznimno nakon Mise ispred crkve.)

Tisak: G.Koncila, MAK za vjeroučenike, listić KLOŠTAR,..