NEDJELJA KRISTA KRALJA 22. studeni 2020.

Published by admin on

Današnjom nedjeljom završava ova crkvena liturgijska godina, a slijedećom nedjeljom započinje došašće ili advent.

Danas iza večernje svete mise susret je župskog pastoralnog i ekonomskog vijeća o pripravi za nadolazeće blagdane.

 

U prvu nedjelju došašća, sljedeće nedjelje, nakon Mise u 8:30 sati palit ćemo prvu advenstku svijeću ispred naše župne crkve.

 

U akciji svete Elizabete smo prikupili oko 7000 kuna i ponešto hrane i drugih potrepština koje preko našeg župnog Caritas djelimo potrebnima.

Ako znate takve u vašem susjedstvu, slobodno nam javite i potaknite njih da nam se jave. Za siromahe i teško potrebne u našoj župi mora imati novaca. Hvala Bogu i vama koji dajete pa onda ima i za siromahe.

 

Danas i sljedeće nedjelje podržite akciju prodaje vijenaca. Naši framaši su se i ove godine potrudili i svojom kreativnošću uresili adventske vijence. Novci sakupljeni od prodaje vjenaca također će biti namjenjeni korisnicima našeg župnog Caritasa.

 

Mise za sljedeću godinu od sada možete redovito uplaćivati u župnom uredu. Kalendari su stigli za sljedeću godinu a možete ih kupiti u vrijeme rada župnog ureda.

 

Do daljnjega neće biti nedjeljne mise s narodom kod sestara karmelićanki radi predostrožnosti, a mise preko tjedna će biti kao i do sada.

 

Ovo prigodom čestitamo našim zborovima spomen njihove zaštitnice svete Cecilije i zahvaljujemo im što svoiim pjevanjem sudjeluju u ljepoti naših liturgijskih slavlja.

 

Molimo sve da se pridržavaju propisanih epidemioloških mjera, ispravnog nošenja maski i propisane distance kako bismo štitili jedni druge, a pogotovo one starije i bolesne! Oni koji su bolesni ili imaju simptome molimo neka ostanu kod svoje kuće. Zbog ograničavanja broja vjernika u zatvorenim prostorama prilikom vjerskih obreda, molime one koji su odvažniji, iako je hladno da sudjeluju u našem euharistijskom slavlju ispred i oko naše župne crkve, kako bi se izbjeglo stvaranje gužvi unutar crkve. Jednako tako podsjećamo na dodatnu misu u 16,00 sati koju smo uveli iz istog razloga, te potičemo vjernike s drugih misa (posebno jutarnje) da dođu na tu misu.

 

Tisak: G.Koncila, Mali koncil, Glasnik SiM…