Zbor mladih „Božje djelo“

Zbor mladih „Božje djelo“ (koji je nedavno dobio upravo to ime i iz zbora DJECE i mladih postao „samo“ zbor mladih) djeluje u današnjem (više-manje neizmijenjenom) sastavu oko dvije godine jer je krajem 2012. godine voditeljica Antonija Borić na poticaj tadašnjeg župnika, fra Tomislava Božičeka, preuzela „brigu“ oko pjevanja s mladima. Neki pjevaju i puno duže, ali djelujući u drugim zajednicama (posebice Frami) i zborovima s drugim voditeljima.

(Youtube kanal https://www.youtube.com/channel/UCpGr4fmoWFDlWJ1lFTq1a7A)

Ime zbora spontano je prihvaćeno, prvo zbog omiljene istoimene pjesme („Božje djelo“ VIS-a Proroci – http://www.youtube.com/watch?v=9a_r85ABCag) u kojoj smo u riječima prepoznali koliko smo svaki pojedinačno dragocjeni Gospodinu koji nas je stvorio, koji nas beskrajno ljubi i kojem želimo svojim talentima služiti, ali i zato što je naš zbor pravo – Božje djelo. Ponekad nam je i samima teško shvatiti kako to da je Bog baš nas odabrao, kako nas je uspio uskladiti, kako nam je poslao toliko predivnih i talentiranih ljudi, kako nas povezuje unatoč kušnjama koje se s vremena na vrijeme pojavljuju.

Mladi se na probama pjevanja okupljaju dvaput tjedno (subotom u 11:00 sati i nedjeljom sat vremena prije večernje mise). Susret započinje kratkom uvodnom molitvom nakon čega slijedi pjevanje. Glavni je dio susreta priprema pjesama za nedjeljnu svetu misu, a na kraju, kako mi obično znamo reći, „izvlačimo želje“. Imamo jednu kutijicu u koju oni koji žele napišu na papiriće svoje najdraže pjesme pa obično izvučemo po dvije-tri koje otpjevamo za kraj.

Budući da nam je želja i cilj biti u zajedništvu i ljubavi, a znamo da nam je za to potrebno međusobno razumijevanje, strpljenje i opraštanje, svjesni da sami od sebe to ne možemo ostvariti (sam Isus nam kaže „da bez Njega ne možemo učiniti ništa“), svaki put nakon pjevanja na tu nakanu izmolimo Očenaš držeći se za ruke (simbol zajedništva), a subotom svatko dobiva papirić s imenom jednog člana zbora za kojega moli narednih tjedan dana. Minimum je jedan Slava Ocu dnevno u bilo koje doba dana.

Od značajnijih „nastupa“ izdvojili bismo sljedeće: božićni koncerti prije polnoćke 2012. i 2013. godine u našoj župi, gostovanje na koncertu u Sisku 23. 11. 2013. te sudjelovanje predstavnika našega zbora u Biskupijskom zboru mladih Sisačke biskupije u predprogramu za koncert Marka Perkovića Thompsona u Sisku 13. 9. 2014.

Drago nam je bilo i kad nas je naš mjesni OFS pozvao da pjevamo na njihovim zavjetima, Frama na obećanjima, a posebno smo se pripremali i sudjelovali na misi sv. Potvrde našim krizmanicima zadnje dvije godine.

Ipak, naš je najveći angažman i radost animiranje pjevanja na večernjoj svetoj misi nedjeljom u 18:00h. Prilika je to da Gospodinu koji dolazi u liku kruha i vina na oltar svaki nam se put iznova darujući predamo sve ono što nam je na srcu i proslavimo Ga najbolje što možemo darujući mu sami sebe.

Sve zainteresirane koji imaju imalo sluha, a puno više volje, pozivamo da nam se pridruže jer „tko pjeva, dvostruko moli!“

 

U Moslavačkoj pričiPjevanje na susretu roditelja i krizmanika u LudiniPjevanje na otvorenom885635_1562018280730046_1226798884354695648_oSv. Kvirin