ŽUPNE OBAVIJESTI

Published by admin on

30.NEDJELJA KROZ GODINU                             29. listopada 2017.

 

Od danas je večernja misa u 18,00 sati!

 

Srijeda, 1.studeni: SVI SVETI, svetkovina

Raspored misa je sljedeći:7,00 sati: Franjevke

7,30 sati: Karmel

8,30 sati: župna crkva

9.30 sati: Caginec

11,00 sati: župna crkva i  Stara Marča

15,00 sati: Bešlinec i Sobočani

18,00 sati: župna crkva

 Četvrtak, 2.studeni: Dušni dan – spomen svih vjernih mrtvih

Sveta misa u kapeli na groblju – Kloštar je u 11,00 sati.

Na blagdan SVIH SVETIH i DUŠNI DAN  vjernici  mogu zadobiti POTPUNI OPROST, koji se može namijeniti samo za pokojne. Uvjeti za dobivanje oprosta: pohoditi crkvu, ispovijed i Pričest, molitva Oče naš i Vjerovanje, te molitva na nakanu sv. oca pape.Vjernici koji pobožno pohode groblje, te se pomole za svoje drage pokojne, dobivaju oprost koji mogu namijeniti samo za duše u čistilištu.

U utorak navečer u 19,00 sati, uoči Svih Svetih, sa svetom misom u župnoj crkvi sv.Petra apostola u Ivanić Gradu započinje duhovni program za mlade u kojem sudjeluju mladi Ivanića i Frama iz Kloštra. Pozivamo sve mlade iz naše župe da se pridruže ovom susretu mladih vjernika!

Važno!

U našoj Župi želimo osnovati “OBITELJSKU ZAJEDNICU” u koju pozivamo sve kršćanske obitelji, osobito mlađe obitelji sa više djece, koje nastoje po svojoj vjeri živjeti, svoju djecu kršćanski odgajati, prakticirati nedjeljnu misu i dnevnu molitvu te biti dobar primjer drugim obiteljima.

Obitelji koji se žele uključiti u veliku “Obiteljsku zajednicu Majke Milosrđa” mogu nakon mise u sakristiji dobiti prigodno pismo te se upoznati sa ovom nakanom i uzeti pristupnicu koju će kod kuće popuniti i staviti ovdje pred oltar u košaricu (“Obiteljska zajednica Majke Milosrđa”).

Slijedeće nedjelje, 5.11. uz Obiteljsku misu u 8,30 je i prvi susret Obiteljske zajednice Majke Milosrđa!  

Tisak: G.Koncila, Brat Franjo, LISTIĆ …