ŽUPNE OBAVIJESTI

Published by admin on

33. NEDJELJA KROZ GODINU – A                                                     19.studeni 2016.

 Danas nakon obiteljske mise je vjeronaučni susret za vjeroučenike 5.razreda, a slijedeće nedjelje za vjeroučenike 6.razreda.

Srijeda, 22.studeni: blagdan sv. Cecilije, mučenice – zaštitnice crkvene glazbe i pjevača.

Svim pjevačima koji svojim glasom doprinose ljepoti naših liturgijskih slavlja čestitamo blagdan sv. Cecilije, njihove zaštitnice.

Sve pjevače pozivamo u srijedu na večernju misu i prigodno druženje.

 Slijedeća nedjelja: Nedjelja Krista Kralja svega stvorenoga, kojom završava ova crkvena – liturgijska godina.

 Važno!

Ova godina je u Sisačkoj biskupiji posvećena bl. Alojziju Stepincu. Pred nama je hodočašće Sisačke biskupije: “Tragom našeg blaženika!”

(Zagrebačka katedrala i Krašić). Hodočašće će biti u subotu, 2.12.2017.    Prijave se primaju u Župnom uredu!

Važno!

U našoj Župi nastaje “OBITELJSKA ZAJEDNICA” u koju pozivamo sve kršćanske obitelji, osobito mlađe obitelji sa više djece, koje nastoje po svojoj vjeri živjeti, svoju djecu kršćanski odgajati, prakticirati nedjeljnu misu i dnevnu molitvu te biti dobar primjer drugim obiteljima.

Obitelji koji se žele uključiti u veliku “Obiteljsku zajednicu Majke Milosrđa” mogu nakon mise u sakristiji preuzeti prigodno pismo te se upoznati sa ovom nakanom i uzeti pristupnicu koju će kod kuće popuniti i staviti ovdje pred oltar u košaricu (“Obiteljska zajednica Majke Milosrđa”).

 I ove godine u našoj crkvi priređujemo “NIKOLINJE” za najmađe (djeca do 10 godina). Roditelje pozivamo da svoju djecu prijave u Župnom uredu, jer će svako dijete kod upisa dobiti svetu sličicu sv.Nikole s kojom dolazi na program i podiže svoj dar. Sveti Nikola će dijeliti darove samo onoj djeci koja su na popisu!

 

 Tisak: G.Koncila, Radosna vijest, Listić KLOŠTAR …