ŽUPNE OBAVIJESTI

Published by admin on

NEDJELJA KRISTA KRALJA                      26. studeni 2017.

Današnjom nedjeljom završava ova crkvena godina, a slijedećom nedjeljom započinje došašće ili advent.

Danas nakon obiteljske mise je susret za vjeroučenike 6.razreda.

 Srijeda, 30.11. (sv.Andrija): godišnje klečanje u našoj Župi. Prije podne

je misa u 8,30 i klanjanje pred Presvetim Oltarskim sakramentom.

Poslije podne Presveto se izlaže u 16,00 sati kada će klanjanje predvoditi sestre franjevke, a od 17,00 sati članovi OFS-a.

Klanjanje završava večernjom misom u 18,00 sati.

Subota, 2.12. hodočašće Sisačke biskupije: “Tragom našeg blaženika!”

(zagrebačka katedrala i Krašić). Prijave se primaju u Župnom uredu do četvrtka! Polazak je u subotu u jutro u 8,30 od naše župne crkve (40 kn).

 

Slijedeća nedjelja: Prva nedjelja došašća –

Nakon obiteljske mise u 8,30 sati biti će susret vjeroučenika 1.razreda i Advenstski susret roditelja i vjeroučenika 3.razreda (PP).

 Slijedeće nedjelje uz Obiteljsku misu: Drugi susret Obiteljske zajednice Majke Milosrđa. Pozivamo i nove obitelji da nam se pridruže na susretu!

 

I ove godine priređujemo “Nikolinje” za najmađe. Roditelje molimo da svoju djecu prijave u Župnom uredu (1. – 10. godina) jer će sveti Nikola djecu prozivati imenom i uručiti im prigodni dar.

“Nikolinje” će biti u utorak, 05.12. poslije podne u 16,00 sati.

Pozivamo sve naše vjeroučenike da za slijedeću nedjelju uz pomoć svojih roditelja, braće i sestara urede obiteljske adventske vjenčiće i ponesite ih na misu pa ćemo ih blagosloviti i ponijeti u svoje obitelji!

 Hvala Obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za potrebe naše crkve i samostana. Ovaj tjedan će biti rekonstrukcija grijanja u našoj crkvi pa molimo sve vas vjernike da svojim novčanim darom sudjelujete u ovim radovima. “Doprinosi za crkvene potrebe” je peta crkvena zapovijed!

Kalendare za iduću godinu možete nabaviti od slijedeće nedjelje u Župnom uredu, gdje će se primati i mise za prvih šest mjeseci 2018.

Slijedeće nedjelje nakon večernje mise: Sjednica ŽPV-a i ŽEV-a.     Molimo sve vijećnike da aktivno sudjeluju na sjednici

Caritas je zaprimio donaciju jabuka za naše obitelji. Nakon mise jedan od roditelja ili ukućana neka svrati do naše garaže gdje će vam djelatnici Caritasa uručiti jabuke za vašu obitelj po jednu vrećicu (vrećica oko 10 kg).

 Tisak: G.Koncila, Mali koncil za naše vjeroučenike, listić KLOŠTAR,..