17. NEDJELJA KROZ GODINU

Danas se održava akcija MIVA Papinskog misijskog ureda u kojem se skuplja pomoć za Misije. U mnogim misijskim zemljama nema uopće mogućnosti prijevoza stoga se nabavljaju auti s posebnim karakteristikama koji naši misionari koriste u svojoj službi. Prijevoz bolesnika u udaljene bolnice, opskrba hranom i vodom na udaljena mjesta do kojih nema pristupa uobičajenim cestama i putevima, te služenje sakramenata i Svete Mise na udaljenim i teško dostupnim područjima. Vi ćete moći već danas i kroz ovaj tjedan pomoći u toj akciji. Škrabica pod korom je za tu namjenu kroz ovaj tjedan. Ovdje slobodno možete biti rastrošni i rasipni a to će vam se uračunati u pravednost. Nakon Mise ministranti će biti na dvorištu s košaricama za tu namjenu.

Večeras počinje Franjevački hod naših framaša. Započinje u Koprivnici a završava kod nas u petak s večernjom Misom. Tu Misu predvodi naš biskup Vlado Košić. Toga dana smo dužni kao župa osigurati tim mladim ljudima kojih je oko stotinu; smještaj, ručak,večeru i subotnji doručak. Smještaj je osigurala naša osnovna škola i zahvaljujemo našoj ravnateljici na otvorenosti i spremnosti. Ručak su osigurali naši lovci i lovačko društvo darujuči meso. Zahvaljujemo im! Ručak će pripremiti naši branitelji. Zahvaljujemo i njima! Za večeru pozivamo vas župljane (roditelje framaša, ofs-ovce i sve ostale) da pripremom raznih pita, bureka i pokojih slatkih delicija ugostimo ove hodočasnike na njihovom putu prema Asizu u grad Svetoga Franje. Molimo vas da to u sljedeći petak u podne (točno u podne) donesete u naš župni ured. I pozivamo vas da u petak navečer dođete na Misu i podržimo naše mlade u ovoj plemenitoj duhovnoj avanturi.

U ponedjeljak je blagdan svetog Jakova apostola.

U utorak je blagdan svetih Joakima i Ane. Kod kapele svete Ane  će biti toga dana molitva – Služba Riječi – u 17:30 sati. Svećanije slavimo u župnoj crkvi na večernjoj Misi.

U petak je, kako smo najavili, svećana Misa koju predvodi biskup.

Svi oni koji nisu naši župljani a žele se vjenčati kod nas, osobito oni koji žive u Austriji ili Njemačkoj, odsada se moraju najmanje tri mjeseca prije vjenčanja javiti u te svoje župe ili hrvatske katoličke misije. Sve mora ići preko tih katoličkih misija i neće moći sklopiti vjenčanje kod nas ako ne budu imali dopuštenje austrijsjke ili njemačke biskupije. Ovo vas molimo da uzmete ozbiljno u obzir.

Mise utorkom i petkom koje su zajedničke možete uplatiti prije same Mise u sakristiji, ne morate zbog toga dolaziti u župni ured.

16. NEDJELJA KROZ GODINU

18. srpnja 2022.

18. NEDJELJA KROZ GODINU

4. kolovoza 2022.