30. NEDJELJA KROZ GODINU – MISIJSKA

Prošle nedjelje smo skupljali za Caritas i pučku kuhinju u Sisku. Skupljeno je sveukupno deset tisuća kuna što u hrani što u novcu. Jako dobar iznos. Hvala svima!

Danas u Crkvi slavimo MISIJSKU NEDJELJU. Papa Franjo je cijeli ovaj mjesec proglasio Misijskim. Darovi vjernika namijenjeni su za potrebe misija i naših misionara. Darove će  nakon Mise skupljati ministranti ispred crkve a imate i škrabicu za tu namjenu na ulazu-izlazu crkve koja će kroz ovaj tjedan biti za tu namjenu.  HVALA vam na vašoj dobroti! Mi ćemo kao franjevačko bratstvo, budući da to propovjedamo to želimo i živjeti, i mi ćemo uplatiti deset tisuća kuna. Ponavljamo misao Pape Franje:“ osjećaj za misije je znak zrele vjere!“

Utorkom navečer imamo katehezu – vjeronauk za odrasle nakon večernje Mise.

Četvrtkom je euharistijsko klanjanje nakon Mise.

U petak je blagdan Svetih Šimuna i Jude Tadeja, apostola.

Sljedeće subote je tradicionalna i jubilarna (30. po redu) sveta Misa za branitelje “Otoka Ivanića” – 65. bataljun ZNG i ostalih branitelja te njihovih obitelji. Misa je u 11 sati a predvodi je biskup Vlado Košić uz koncelebraciju svih svećenika iz dekanata. Program počinje polaganjem vijenaca u Parku branitelja u 10:15 sati. Bilo bi lijepo da se okupimo u što većem broju. Nakon Mise je domijenak u Pučkom domu.

Naša biskupija raspisuje natječaj za stipendije, stoga svi koje to zanima mogu pogledati na Internet stranici sisačke biskupije i vidjeti imaju li uvjete. Oni koji imaju uvjete mogu se javiti u naš župni ured za preporuku.

Sljedeće nedjelje započinje zimsko računanje vremena i večernje Mise od sljedeće nedjelje su u 18 sati. Također će župni ured poslije podne raditi od 16 do 17:30 sati.

Sljedeće subote iznimno nema besplatnih instrukcija u našoj župi a u buduće će, nakon promjene računanja vremena, biti u 16 sati.

U župi sv. Petra Apostola u Ivaniću 29. i 30. listopada je duhovna obnova uoči Svih Svetih. Predvodi karmeličanin fra Antonio Mario Ćirko. U 19 sati je Misa a prije Mise krunica, poslije Mise klanjanje.

29. NEDJELJA KROZ GODINU

16. listopada 2022.

31. NEDJELJA KROZ GODINU

31. listopada 2022.