12. NEDJELJA KROZ GODINU

Proteklih dana bilo je nešto življe nego inače u našoj župi i općini. Vjerujemo da je svako našao malo vremena da se i duhovno obogati i da se dobre stvari iz tradicije podrže. Sveti Ivan Krstitelj kroz mnoga bremenita vremena je obilježio ovo naše mjesto Kloštar Ivanić i zato je to velika čast ali i velika odgovornost da to čuvamo i dodatno oplemenimo.

U četvrtak je svetkovina sv. Petra i Pavla. Glavna proslava je u Ivanić Gradu a Mise su u 10 sati prije podne i navečer svećana Misa u 19 sati. Od ponedjeljka do srijede trodnevnicu predvodi pater Ike Mandurić.

 Ove godine ćemo mi kao župa hodočastiti na tu večernju Misu kao što su i oni hodočastili kod nas. Kod njih je okupljanje u 18:20 sati kod župne crkve Svetog Petra, u 18:30 započinje Procesija ulicama Ivanića i nastavlja se Misom u 19 sati.

Potičemo sve koji mogu, da se tada tamo okupimo i sudjelujemo u procesiji i Misi. Naši će ministranti sudjelovati u ministrantskim odijelima i noseći našu zastavu Župe.

Kod nas toga dana je sveta Misa navečer u 19 sati za one koji ne mogu hodočastiti Svetom Petru u Ivanić Grad.

Ovaj tjedan će se skupljati takozvani “Petrov novčić” koji se šalje u Rim. Materijalna podrška kojom dodatno potpomažemo nastojanja Pape Franje u njegovom dragocjenom pontifikatu. Priloge možete staviti u kasicu pod korom kroz cijeli ovaj tjedan.

U subotu, 8. lipnja, (ne ovu subotu nego za dva tjedna):

Hodočašće naše župe Majci milosti na TRSAT

Polazak će biti u 6,00 sati ovdje od naše crkve. Po završetku hodočasničkog programa na Trsatu ide se na more gdje će biti prigoda za odmor i kupanje ako nas vrijeme posluži. Cijena je 20 eura. Mjesto se rezervira uplatom u župnom uredu u uredovno vrijeme.

Nabavili smo dječje stolce za Misu da djeca mogu sjesti na dvorištu. Nalaze se na ulazu u crkvu. Slobodno se poslužite njima ali ih nakon Mise vratite na svoje mjesto.

11. NEDJELJA KROZ GODINU

19. lipnja 2023.

13. NEDJELJA KROZ GODINU

1. srpnja 2023.