12. NEDJELJA KROZ GODINU

Jučer je u Sisku zaređeno četiri nova prezbitera Svete Rimske Crkve. Bilo je veličanstveno i svećano. Radujemo se novim prezbiterima i vjerujemo da će biti blagoslov za našu biskupiju.

Jučer smo jako lijepo i svećano proslavili Obećanja naših mladih, Framaša. Bilo je i mnogo mladih iz drugih Frama i župa. Hvala Bogu što je sve prošlo u najboljem redu ali hvala i svima onima koji su pomogli da to bude tako lijepo i bogato. Želimo našim framašima da i dalje svjesno i savjesno, oduševljeno i predano žive svoju vjeru po primjeru Svetoga Franje te našoj župi budu blagoslov i poticaj.

Sljedeći petak je svetkovina Rođenja Sv. Ivana Krstitelja i Dan Općine, te dan našeg samostana a ujedno i svetkovina Presvetog Srca Isusova. U 17 sati će biti polaganje vijenca u Parku branitelja a u 17:30 sati je svečana Misa u našoj crkvi. Prije Mise u predprostoru naše crkve možete upisati svoje molitve i nakane koje ćemo uključiti u svetu Misu. Toga dana nema Mise u 19 sati, već će iznimno zbog ostatka programa Misa biti ranije, u 17:30 sati. Pozivamo i Ščapovćane da se priključe te taj dan zajedno proslavimo hvaleći Boga koji se divno objavio u Ivanu Krstitelju a najdivnije u svome sinu Isusu Kristu, Njegovom Presvetom Srcu.

Sljedeće subote je blagdan Bezgrešnog Srca Marijina i svećanije slavimo na večernjoj Misi.

Sljedeće nedjelje je Mlada Misa u Petrinji našeg fra Marka Ćosića. Mlada Misa je u 10 sati pa se kreće iz naše crkve u 8 sati. Svakako tko želi može ići i u svom aranžmanu (vlastitim autom) a mi ćemo organizirati i jedan autobus. Prijave se primaju do srijede i to u vrijeme kad župni ured radi. Tko se želi prijaviti mora doći osobno i odmah uplatiti za mjesto. Cijena je 100 kuna. Od tog iznosa ćemo platiti autobus a ostatak će biti dar i pomoć u organizaciji za Mladu Misu fra Marka. Više podataka imate na plakatu na našoj oglasnoj ploči.

Katolički tisak: Glas Koncila, MAK za djecu, Radosna vijest,…

PRESVETO TROJSTVO

12. lipnja 2022.

13. NEDJELJA KROZ GODINU

27. lipnja 2022.